Buna ziua,
Cu permisiunea dvs. supun atentiei si problema mea : este vorba de proces civil - pretentii :
Avocatul a cerut cheltuieli de judecata iar instanta a admis actiunea; obliga parata sa-mi plateasc prejudiciu, ( + plus taxa de timbru), dar nu a specificat in sentinta si onorariu platit avocatului.
1. Nelamurirea /intrebarea este daca pot solicita paratei onorariu avocat printr-o cerere sau asa cum spune avocatul printr-un alt proces?
2. Obiectul cauzei a fost achizitionarea unui bun , nu s-a cerut punerea sub sechestru pe perioada procesului, ( am inteles de la avocat ca punerea sub sechestru in acest moment – parata a depus recurs- este ceva mai greoaie si riscanta, in sensul ca avem sanse sa fie respinsa), sunt sanse sa instraineze bunul pana la pronuntarea recursului, as dori sa va intreb ce repercusiuni are acest lucru?
Trebuie alt proces e pretentii pentru onorariul de avocat. Nu vad de ce cererea de sechestru ar fi riscanta poate fi formulata oricind in timpul procesului
Poate avocatul dvs. nu a depus chitanta cu onorariu.
Daca a depus-o puteati sa faceti recurs pe cheltuieli de judecata sau (nu stiu ce scrie in sentinta) daca numai onorariu este omis, cereti indreptare eroare materiala.
Am avut la dosar depus numai contractul de asistenta juridica , dar nu si chitanta.
D-nul aocat,, arunca pisica in gradina d-nului judecator", spunadu-mi ca onorariu este alta cauza si nu este acelasi lucru cu cheltuielile de judecata. Eu inclin sa cred ca nu este asa!
Am avut un dosar de pretentii, am castigat procesul de fond, l-am intrebat de ce nu a pus sechestru pe bunul achizitionat, si acum incearca de asemenea sa-mi explice ca judecatoria Buftea, are o particularitate ( nu aproba sechestru in aceeasi cerere cu cea de pretentii).
Parata a facut recurs , si l-am intrebat ca daca vinde bunul pana la finalizarea recursului, eu nu mai am din ce sa recuperez prejudiciul.....
Multumesc Delia
Cheltuielile de judecata se acorda numai in masura in care au fost dovedite.
Ori, daca dvs. spuneti ca la acel dosar nu a fost depusa chitanta, instanta nu putea sa ghiceasca nici daca ati platit si nici cat ati platit. Singura chitanta pe care a gasit-o a fost cea privitoare la taxa de timbru. Si de asta a tinut seama.
Pot fi solicitate pe cale separata cheltuielile care nu s-au cerut (aici s-au cerut), ori, desi au fost cerute, instanta a omis sa se pronunte in privinta solicitarii. Aici instanta n-a omis sa se pronunte, ci a admis cheltuielile, dar atatea cate au fost dovedite.