buna ziua
am avut un proces pt cumpararea unui imobil nationalizat cu legea 112 pe care l-am castigat. pe hotararea definitiva si irevocabila primaria este obligata sa-mi puna in vanzare imobilul si sa-mi plateasca cheltuieli de judedcata in valoare de 357 ron. problema este ca onorariul avocatei [cu chitante] a fost de 6000 ron care nu apar in acea hotarare.avocata in prealabil i-mi ceruse chitantele pt a le atasa la dosar dar nu am habar ce a facut cu ele [oricum am facut copii]. acum i-mi spune ca trebuie sa fac o cerere sau ca trebuie sa deschid iar un alt proces. de fapt ce pot face? eu sau avocata? nu era obligatia ei? multumesc
in mod normal avocatul trebuia sa depuna copie dupa chitanta privind plata onorariului. e posibil ca instanta sa fi omis sa le acorde. sa va spuna avocatul daca a depus dovada achitarii onorariului si daca le-a solicitat. daca asa este se face recurs pentru neacordarea cheltuielilor de judecata, discutati aspectele astea cu avocatul care v-a reprezentat.
Recurs la recurs nu se poate, hotararea este irevocabila.
Mergeti si studiati dosarul. Daca avocatul nu a depus chitantele la dosar sau nu a cerut cheltuieli de judecata, atunci instanta nu putea acorda ceea ce nu s-a cerut. De ce nu ati atacat hotararea din acest punct de vedere?
Daca nu a depus chitantele, puteti introduce o actiune in pretentii impotriva paratului prin care ii solicitati aceste sume cu titlu de cheltuieli de judecata insa va trebui sa timbrati la valoare. ;)
Eroare judiciara
perseudragos
Domnilor, am castigat in instanta, la o Curte de apel din tara, un proces. Am fost intrebat ce pretentii am. Am spus ca doresc sa mi se plateasca cheltuielile ... (vezi toată discuția)