avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eroare judiciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eroare judiciara

Domnilor, am castigat in instanta, la o Curte de apel din tara, un proces. Am fost intrebat ce pretentii am. Am spus ca doresc sa mi se plateasca cheltuielile de judecata, respectiv onorariul avocatului. Pana aici, Ok. Doar ca atunci cand am primit sentinta, in preambul se specifica dorinta mea de a mi se restitui cheltuielile de judecata dar in partea finala, la sentinta propriu-zisa, nu mai apare aceasta cerere. Am facut cerere de indreptare a erorii, s-a judecat in Camera de Consiliu si sentinta a fost ca ..."cererea s-a respins datorita formularii tardive." Dar eu am depus cererea la 4 zile de la primirea sentintei (data postei). Va intreb cu respect, exista un termen bine definit privind depunerea acestui gen de cerere, respectiv pentru indreptare eroare?
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: perseudragos , utilizator 19:47, 19 Februarie 2010
Potrivit art.281/2 (1)C.p.c : ”Daca prin hotararea dată instanta a omis sa se pronunte asupra unui capat de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale, se poate cere completarea hotararii in acelasi termen in care se poate declara, dupa caz, apel sau recurs impotriva acelei hotarari iar in cazul hotararilor date in fond dupa casarea cu retinere in termen de 15 zile de la pronuntare.”
Nu ne-ati spus insa daca la Curtea de apel in cauza v-ati judecat in fond, apel sau recurs.
Sa nu cumva sa aiba in vedere de fapt momentul la care ati formulat cererea cu privire la cheltuielile de judecata. Desi din formularea dvs ar rezulta ca v-ati exprimat punctul de vedere la momentul la care instanta a dat cuvantul pe fond.
Va salut si va multumesc pentru raspuns. Deci, cineva m-a dat in judecata si mi-a cerut o suma mare de bani, pe nedrept. Trebuia sa-si timbreze actiunea (in jur de 6000 ron). a timbrat doar cu 120 ron. A pierdut prin neplata si neprezentare la termene. A facut apel cu motivatia ca n-a avut parte de judecare echitabila (desi ,repet, n-a timbrat). La apelul dumnealui, instanta a dispus rejudecarea cauzei, la prima instanta. Eu am facut recurs la Curtea de apel; dumnealui i s-a respins apelul si s-a admis recursul meu. Am cerut cheltuieli de judecata (la intrebarea D-nei judecatoare). S-a amintit de cererea mea, in cuprinsul sentintei dar nu s-a mentionat la hotarare. Cererea de indreptare a fost depusa la 3-4 zile, de la primirea sentintei. La ce am mai fost intrebat daca vreau cheltuieli de judecata, daca nu mi se acorda? :))
Nu sunt "hupit" dupa banii astia, nu sunt curati.:)
Credeti-ma, ca ma interesau doar ca o reparatie morala, in ceea ce ma priveste si ca o victorie personala asupra domnului in cauza.
Ma gandeam ca acordarea cheltuielilor, dadea mai multa "greutate", sentintei...
Repet, in sensul mai sus mentionat, ma tulbura aceasta omisiune....:)
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2010
perseudragos, utilizator
Ah, si sa nu uit. Pe citatie scria ca aceasta cerere a mea se va discuta in Camera de Consiliu; cand am depus cererea, mi s-a spus ca nu e obligatorie prezenta mea, deoarece nu am acces la discutii, fiind purtate in Camera de Consiliu. Iar pe net apare ca sedinta a fost publica iar solutia e irevocabila.....

Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2010
perseudragos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi s-au acordat cheltuielile de judecata - ce pot face? alex9ys alex9ys Stimate Doamne, Stimati Domni....; Vin in fata Domniilor voastre cu descrierea unei situatii de care m-am lovit, nevoit fiind sa-mi caut dreptatea prin ... (vezi toată discuția)
Invocare nulitate absoluta - rejudecare adiadiadi adiadiadi Buna ziua Am intentat o actiune civila la tribunal, actiune care mi-a fost respinsa . Am depus recurs in termen legal; odata cu recursul am depus si o ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala la iccj ? bukinst bukinst Intr/un litigiu la Legea 10/2001 Directia Judeteana a Finantelor Publice a facut recurs la Decizia Curtii de Apel precum si la Decizia Curtii de Apel de ... (vezi toată discuția)