avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,as dori sa prezint situatia mea si astept un raspuns din partea dvs. Voi avea un copil,dar nu doresc sa ma casatoresc,tatal recunoscindu-si copilul, copil care va purta numele meu.In situatia in care apare decesul mamei cine preia tutela copilului si cine mosteneste mama? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:30, 5 Septembrie 2010
Tatal copilului, deoarece el va fi singurul dintre parinti ramas in viata.
Cat despre mostenire, avand in vedere ca nu sunteti casatorita, copilul este singurul mostenitor, avand vocatie succesorala asupra intreg patrimoniului lasat de mama. Atentie , intru-cat el este sub 14 ani, fara capacitate de exercitiu, tatal sau , in calitate de parinte, va administra patrimoniul acestuia.
tatal preia tutela si copilul mosteneste mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nepot care mosteneste o bunica (din partea mamei decedate). tatal meu are vreun drept? Bismut Bismut Situatia sta in felul urmator: Mama mea a murit acum 6 ani. La momentul mortii mamei mele tatal meu era casatorit cu mama mea. Tatal meu nu s-a mai ... (vezi toată discuția)
Dreptul la succesiune adriana paduraru adriana paduraru Salut Romania! Intrebare: un copil recunoscut (de tata) in urma examenului de paternitate, care poarta numele mamei (pentru protectie), are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Concubinaj mostenire maryl_328 maryl_328 am 66 ani si am trait in concubinaj 30 ani cu un domn care in 2008 a decedat ,in urma concubinajului a rezultat un copil care acum este major,defunctul nu a ... (vezi toată discuția)