Buna ziua!Lucrez la o societate ca unic salariat, soc. care de la 01.10.2010 doreste sa suspende activitatea si trebuie sa inceteze contractul de munca al meu.Cu ce articol pot sa inchei incetarea contractului?Cu art.52,alin.1,pct.d sau cu art.65,al.1?Pot intra in somaj daca am venituri din inchirieri si sunt si student la master?Mentionez ca am lucrat 3 ani la soc. cu timp de 4h zi.Multumesc!
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze CIM cu art.65(1) din Codul muncii iat in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni (cu 8 ore de munca pe zi) cotizate la somaj.
2. In cazul dvs. (cu program de 4 ore pe zi) trebuie ca toate cele 24 de luni sa fie cu cotizatie la somaj.
3. Atentie la depunerea dosarului la Somaj: sa o faceti in termen de 30 de zile de la data concedierii.
4. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj nu trebuie sa aveti venituri obtinute din activitate in baza unui CIM dar puteti avea venituri din activitati profesionale independente dar nu mai mult de 500 lei pe luna.
5. Veniturile din inchirieri nu sunt venituri profesionale deci nu veti pierde indemnizatia din cauza lor.
6. In legatura cu masteratul, mergeti la AJOFM a intrebati deoarece Legea 76/2002 nu recunoaste inca masteratul ca fiind o forma de invatamant obligatorie.
Somaj...
bianchita
Buna ziua
In conditiile in care sunt angajata pe perioada determinata,pentru a beneficia de somaj cu ce articol si litera trebuie sa imi fie desfacut ... (vezi toată discuția)