Buna ziua
In conditiile in care sunt angajata pe perioada determinata,pentru a beneficia de somaj cu ce articol si litera trebuie sa imi fie desfacut contractul de munca ?...
Incetarea contractului individual de munca
Art. 55. - Contractul individual de munca poate inceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea;
c) ca urmare a vointei unilaterale a uneia dintre parti, in cazurile si in conditiile limitativ prevazute de lege.
Art. 56. - Contractul individual de munca inceteaza de drept:
j) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
Incetarea unui CIM pe perioada determinata la data expirarii sale (art.56j din Codul muncii) va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj, daca indepliniti si cealalta conditie legala: in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
De la 01.08.2008 pana la 30.09.2010 am fost incadrata cu jumatate de norma,dar nu mi-am putut baga dosarul pentru somaj pentru ca nu am mers la AJOFM exact pe 30.09.2010 cand mi-a fost desfacut contractul d e munca(art.65 alin.1)
Cei de la AJOFM mi-au spus sa ma reangajez o luna de zile(de la 15.10.2010.-20.11.2010),dar cu norma intreaga, pentru a acoperi cele 15 zile(de la 01.10.2010-14.10.2010.Pot beneficia de somaj in aceste conditii?...
1. De la AJOFM ati primit sfatul bun. faceti asa si veti beneficie de indemnizatie de somaj.
2. Pentru o luna (cu 8 ore pe zi) cotizata la somaj trebuie 2 luni (cu 4 ore pe zi) lucrate si cotizate.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Somaj
bianchita
Buna ziua
Am fost angajata la o firma cu 1/2 norma pe post de contabil de la 01.08.2008 pana la 30.09.2010.Contractul mi s-a desfacut cu art.65 alin.1.La ... (vezi toată discuția)
Somaj
Elinia
Am o cotizatie 12 luni consecutive,dar mi se pare destul de ambiguu art 56 litera J.In data de 30 mai mi-a incetat contractul de munca prin demisie 55 b unde ... (vezi toată discuția)
Somaj -rectific
busubianca
Am postat mai devreme pe forum o intrebare privind dreptul la indemnizatia de somaj.Azi mi-ai modificat art.de incheiere a cim, din Art.55b, a facut art ... (vezi toată discuția)