avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORTcum fac sa-mi pastrez copii minori?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORTcum fac sa-mi pastrez copii minori?

Buna ziua,
Ma numesc Cristiniq, sunt din Brasov si as vrea sa divortez. Situatia casatoriei mele este, insa complicata deoarece:
* eu sunt in concediu pentru cresterea celui de al doilea copil
* el este somer, insa cu siguranta, pe durata divortului si ulterior, va avea intregul sprijin al familiei sale care este destul de potenta financiar.
* locuim intr-un apartament din casa parintilor sai. Ei locuiesc la parter, noi la etaj.
* nu avem bunuri comune, poate exceptand niste electrocasnice, materiale de constructii, mobilier cumparat de cand suntem casatoriti dar nu am pretentii la asa ceva.
*avem doi baieti in varsta de 3 si 1 an pe care refuz sa ii pierd! Din pacate nu am unde sa plec de aici, nu am o proprietate, eventual, voi gasi ceva cu chirie.
Problema mea cea mai mare este legata de baieti, pe care nu vreau si nu pot sa-i pierd. Ce sanse sunt sa raman fara ei in conditiile date?
In aceasta casnicie nu mai pot ramane pentru ca a devenit, efectiv, toxica pentru copii si pentru mine, el nu se streseaza sa-si gaseasca de lucru, nu se implica in cresterea copiilor, chiar daca este toata ziua acasa, nu-l preocpa educatia lor, nu le cumpara haine, jucarii, noi nu am avut sarbatori, Mos Craciun, Nicolae, Iepuras etc ptr ca nu contribuie cu nici un ban, chiar daca stim foarte clar ca acestia, in ciuda faptului ca este somer exista, Aceasta situatie insa exista dintotdeauna, nu de cand a ramas acasa. In ceea ce ne priveste pe noi doi, nu reusom sa gasim o cale de mijloc catre intelegere, suntem intr-o permanenta stare de tensiune, certurile sunt unica modalitate de comunicare si efectiv avem o placere sadica in a mentine aceasta stare.
Spuneti-mi, va rog foarte mult, ce sa fac sa nu imi pierd copii si sa ies din aceasta familie?
Va multumesc,

Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:27, 5 Septembrie 2010
Plecati la rude cu copiii si apoi introduceti actiunea de divort cu ordonanta pentru incredintarea minorilor.In actiunea de divort cereti si pensie intretinere minori de la tata dar si de la bunici.....argumentati foarte bine actiunea de divort si aveti sanse sa scapati de unde va aflati...sa nu va para rau mai tarziu!!!!!
Problema ta e dificila, Cristina pentru ca pe de o parte cei doi copii au nevoie si de conditii materiale pentru a creste iar pe de alta parte conditiile materiale nu sunt cele mai importante in cresterea unui copil.
Din cele ce ai scris rezulta ca in situatia in care veti divorta el va avea avantajul ca le poate oferi minorilor conditii materiale mult mai bune decat tine iar tu ai avantajul ca cei doi copii sunt legati afectiv de tine si ca te-ai ocupat si te ocupi efectiv de ei. Mai ai avantajul ca, in general, copii atat de mici sunt in 8 cazuri din 10 dati mamei spre a-i ingriji si educa. Insa nu cred ca doresti sa-ti incerci sansele intr-un proces in care este vorba despre legatura ta cu copii tai fara a avea toate atu-urile pe care le poti avea in mana.
Trebuie sa sti, draga Cristina, intr-un proces nu conteaza care este adevarul ci ce se poate dovedi (oricat de cinic suna trebuie sa accepti ca judecatorul poate sa dea o hotarare numai dupa ceea ce se dovedeste si nu dupa unele intuitii sau banuieli nesustinute de dovezi).
Acum incearca sa vezi cum poti dovedi ca sotul tau nu se ocupa de minori si ca ramanerea in ingrijirea lui i-ar afecta pentru ca daca vei dori sa pleci cu copiii este foarte probabil ca el (sau avocatul lui) vor invoca conditiile materiale precare.
Ce poti sa faci este sa te gandesti unde te vei muta si cum iti vei creste copiii atat pana la finalizarea actiunii de divort cat si dupa aceasta pentru ca trebuie sa convingi judecatorul ca esti in stare sa-i cresti si sa le dai educatie (doar cu veniturile tale si pensia de intretinere platita de fostul tau sot care, daca este somer, va fi stabilita probabil la 1/3 din salariul minim pe economie, adica ceva peste 200 de lei).
Presupun ca se gasesc prieteni, cunostinte, nu? Ai si tu asa ceva care sa poata depune marturie la ceea ce au asistat vazand din partea lui lipsa afectiva educativa in ce priveste copiii... mai apoi, ai putea dovedi foarte simplu ca el nu a avut venituri, deci nici nu s-a obosit sa isi caute, pt ca asta se poate cauta si vedea imediat, atata timp cat se afla pe lista de someri... Mi se pare absurd si sa pretinda ca poate avea copiii... X-( Cere custodia definitiva a copiiilor si ia-ti un avocat bun, macar asta te ajuta la sigur, pt ca altfel, la cum merg treburile in tara noastra..... Succes, nu te preocupa!
mai bine asteptati sa terminati concediul de crestere al copilului, sa va intoarceti la munca si apoi puteti sa introduceti actiune de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea minorului din tara de catre un parinte Cab.Av.Doroiman Camelia Cab.Av.Doroiman Camelia buna seara va rog sa ma ajutati cu un sfat copilul este incuviintat spre crestere si educare tatalui(hot definitiva si irevocabila), mama face cerere de ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor natasagliga natasagliga Impreuna cu fostul meu sot avem doi copii minori. Am divortat in urma cu 3 luni. In urma divortului, copiii au fost incredintati spre crestere si educare ... (vezi toată discuția)
Divort dannyy26 dannyy26 as vrea sa stiu ce sa fac pentru a divorta daca nu am servici si am copil de 8 luni.nu ma inteleg cu sotul. (vezi toată discuția)