Dorina Cretu a scris:
(...) am lucrat din 02.08.1978 in Laboratoare de analize medicale( ca asistenta), deci grupa a II a de munca.
Activitatea in grupa de munca nu este implicita, ca urmare a activitatii lucrate in intreprinderea X. Perioada trebuie sa fie inscrisa in carnetul de munca.
(...) Am auzit ca de la 01.04.2001 s-a platit grupa de munca, deci nu se mai dau nu stiu ce sporuri.
De la 01.04.2001, data intrarii in vigoare a Legii nr. 19/2000, a fost abrogat Ordinul nr. 50/1990 pentru precizarea locurilor de munca, a activitatilor si categoriilor profesionale care se incadreaza in grupele I si II de munca in vederea pensionarii. Dupa aceasta data s-a lucrat in conditii deosebite sau speciale, nu in grupe de munca.
Intrebare: Dupa data de 01.04.2001 ati lucrat in conditii deosebite sau speciale, ori ati lucrat in conditii normale de munca? Activitatea trebuie sa fie inscrisa in carnetul de munca sau in eventuale adeverinte.
Conform datelor dvs. (perioada in grupa II de munca pana in 01.04.2001) si potrivit actualei legislatii, puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta sau de pensie anticipata partiala la aceeasi varsta, respectiv la 55 de ani.