avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

Sunt nascuta pe 24.03.1958, am lucrat din 02.08.1978 in Laboratoare de analize medicale( ca asistenta), deci grupa a II a de munca.As dori sa stiu care este varsta minima la care as putea sa ma pensionez (normal sau anticipat). Am auzit ca de la 01.04.2001 s-a platit grupa de munca, deci nu se mai dau nu stiu ce sporuri. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:28, 5 Septembrie 2010
Dorina Cretu a scris:
(...) am lucrat din 02.08.1978 in Laboratoare de analize medicale( ca asistenta), deci grupa a II a de munca.

Activitatea in grupa de munca nu este implicita, ca urmare a activitatii lucrate in intreprinderea X. Perioada trebuie sa fie inscrisa in carnetul de munca.

(...) Am auzit ca de la 01.04.2001 s-a platit grupa de munca, deci nu se mai dau nu stiu ce sporuri.

De la 01.04.2001, data intrarii in vigoare a Legii nr. 19/2000, a fost abrogat Ordinul nr. 50/1990 pentru precizarea locurilor de munca, a activitatilor si categoriilor profesionale care se incadreaza in grupele I si II de munca in vederea pensionarii. Dupa aceasta data s-a lucrat in conditii deosebite sau speciale, nu in grupe de munca.

Intrebare: Dupa data de 01.04.2001 ati lucrat in conditii deosebite sau speciale, ori ati lucrat in conditii normale de munca? Activitatea trebuie sa fie inscrisa in carnetul de munca sau in eventuale adeverinte.

Conform datelor dvs. (perioada in grupa II de munca pana in 01.04.2001) si potrivit actualei legislatii, puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta sau de pensie anticipata partiala la aceeasi varsta, respectiv la 55 de ani.

Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot beneficia de pensie? verestiuc verestiuc ma numesc Verestiuc Mihai nascuta la data de 20.01.1959 si lucru la E.M Uricani din data de 20.03.1981 pana in 01.03.1985 am lucrat subteran grupa 1(conditii ... (vezi toată discuția)
Pensie pt.grupa a ii-a de munca? Maria.g Maria.g Cumnatul meu a lucrat o perioada de 21 de ani ca ascutitor scule si dispozitive in cadrul fabricii UM Cugir si inca 8 ani ca rectificator.Ar vrea sa stie daca ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta hegedusibolya hegedusibolya Am lucrat 29 ani in acelas loc de munca pe diferite posturi din 1980. Pana in 2001 1 aprilie am avut trecut in cartea de munca 20 ani si1,5 luni gr I de ... (vezi toată discuția)