avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca cu norma partiala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca cu norma partiala

Buna ziua,

Atunci cand intocmim un CM cu norma partiala 2 ore: in contract trecem salariul lunar de baza 720ron sau trecem suma cuvenita la 2 ore si adica 180 ?
Pe stat stiu sigur ca apare 180 ron, nelamurirea mea ramane legata de ceea ce trebuie scris in contract !

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:07, 5 Septembrie 2010
in contract se trece suma aferenta celor 2 ore, adica 180 RON
1. Codul muncii spune:
Art. 103 - (1) Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
2. Asadar este corect minimum 180 lei pentru 2 ore pe zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu jumatate de norma mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! La cate zile de concediu are dreptul un angajat cu jumatate de norma? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Angajat cu jumatate de norma dmhyou dmhyou daca ma angajeaza cu 4 ore pe zi imi merge vechimea, ce drepturi am? (vezi toată discuția)
Zile co norma partiala Simona17 Simona17 Buna seara, Am rugamintea sa ma lamuriti daca numarul de zile de concediu de odihna la care are dreptul un salariat cu norma partiala este acelasi ca in ... (vezi toată discuția)