avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile CO norma partiala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile CO norma partiala

Buna seara,

Am rugamintea sa ma lamuriti daca numarul de zile de concediu de odihna la care are dreptul un salariat cu norma partiala este acelasi ca in cazul unui salariat cu norma intreaga (21).
Stiu ca legea spune ca salariatii cu norma partiala se bucura de aceleasi drepturi ca si cei cu norma intreaga, si doar drepturile salariale se acorda proportional cu timpul lucrat.
De asemenea stiu ca zilele de concediu de odihna se acorda proportional cu timpul lucrat - prin aceasta intelegand (Nr zile la care are dreptul salariatul pe an:12)* Nr luni lucrate in an - pentru cazurile in care nu a lucrat tot anul.
Interpretez cumva ceva gresit?
Este cumva vreo exceptie pentru salariatii cu norma partiala pentru care aceasta functie nu este functia de baza?

Multumesc frumos, seara buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 11 Mai 2011
Este acelasi numar de zile numai indemnizatia zilnica calculata va fi echivalenta programului partial pe care il presteaza.
Deci daca are norma de 4 ore are dreptul la 21 zile pe an. Doar salariul este proportional. Sper ca am inteles bine.
Multumesc
Art.103 alin.1 si 2 din Copdul muncii prevede :
Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
Drepturile salariale se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

Sistemul proporţionalizării cu timpul efectiv lucrat se aplică numai în cazul drepturilor salariale.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu aferent activitatii part time DAYANA_Only DAYANA_Only Daca in CCM angajatorul a negociat 21 zile de c.o., unui angajat cu norma part time ce nr de zile de c.o.ii revin? Conform art. 103 codul muncii inteleg ca ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna acordat angajatilor part time tedissprest tedissprest in situatia unui contract de munca de 4 ore pe zi, cate zile minim de concediu poate avea angajatulin decursul unui an? (vezi toată discuția)
Angajat cu jumatate de norma mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! La cate zile de concediu are dreptul un angajat cu jumatate de norma? Va multumesc! (vezi toată discuția)