avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendare functionar public

Sant functionar public suspendat din functie din motive personale pentru o perioada de sase luni, perioada care expira la data de09.09.2010. Din partea institutiei la care sant incadrat (suspendat) am primit, in urma cu cinci zile, decizia de incetare a raporturilor de serviciu cu date de 09.08.2010. Ce trebuie sa fac pentru ca eu cred ca sant victima unui abuz? In ce conditii pot inceta raporturile de serviciu pe perioada suspendarii?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 20:38, 5 Septembrie 2010
legea nr.188/1999
" ART. 96
(3) Pe perioada suspendării raportului de serviciu autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să rezerve postul aferent funcţiei publice. Ocuparea acestuia se face, pe o perioadă determinată, în condiţiile legii. Pe perioada suspendării, raporturile de serviciu ale funcţionarilor publici nu pot înceta şi nu pot fi modificate decât din iniţiativa sau cu acordul funcţionarului public în cauză."
atacati la instanta de contencios administrativ, decizia de incetare a raportului de serviciu. nu uitati de pangerea prealabila. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere anjinsan anjinsan Buna Ziua, O persoana este numita temporar pe un post de functionar public, deoarece titularul postului devenise ales local. In aceasta perioada, persoana ... (vezi toată discuția)
Concediere functionar public aflat in concediu fara plata Ro_mm Ro_mm Buna ziua, Un functionar public aflat in concediu fara plata, poate fi \"concediat\" , in conformitate cu art.99 lit.b) din Legea 188/199? (vezi toată discuția)
Perfectionarea functionarului public boilaa boilaa Sunt functionar public si doresc sa fac un master pe administratie publica internationala in Germania, pe banii mei, conf. art.50 si 51din Lg.188/1999. ... (vezi toată discuția)