avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... perfectionarea functionarului public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

perfectionarea functionarului public

Sunt functionar public si doresc sa fac un master pe administratie publica internationala in Germania, pe banii mei, conf. art.50 si 51din Lg.188/1999. Masterul este de 2 ani.
Totodata doresc sa nu imi pierd locul de munca actual. Probabil raportul de serviciu va fi suspendat.
Intrebarea este daca imi pot relua activitatea in tara dupa doi ani si in ce temei legal?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 20:37, 13 Decembrie 2010
Puteti solicita suspendarea raportului de serviciu pentru 2 ani dar nimeni nu va poate garanta mentinerea postului pana atunci...

Forma actuala este urmatoarea:
ART. 96
(1) Reluarea activităţii se dispune prin act administrativ al persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică.
(3) Pe perioada suspendării raportului de serviciu autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să rezerve postul aferent funcţiei publice. Ocuparea acestuia se face, pe o perioadă determinată, în condiţiile legii. Pe perioada suspendării, raporturile de serviciu ale funcţionarilor publici nu pot înceta şi nu pot fi modificate decât din iniţiativa sau cu acordul funcţionarului public în cauză.

INSA, deja au inaintat o propunere prin care sa poata "scapa" si de cei suspendati:
„Art. 96. - (1) Pe perioada suspendării, raporturile de serviciu ale funcţionarilor publici nu pot înceta şi nu pot fi modificate decât din iniţiativa sau cu acordul funcţionarului public în cauză.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în situaţii temeinic justificate, determinate de reducerea unor atribuţii ale instituţiilor sau autorităţilor publice, funcţionarul public va fi eliberat din funcţia publică, cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor art. 99.
Asa ca daca se adopta aceasta modificare, pot sa va desfiinteze oricand postul...


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie reluare activitate cata32 cata32 Cererea pentru incetarea suspendarii raportului de serviciu ( dupa concediu fara plata) ar trebui sa se faca cu cateva zile inainte de reluarea activitatii?Dar ... (vezi toată discuția)
Concediere anjinsan anjinsan Buna Ziua, O persoana este numita temporar pe un post de functionar public, deoarece titularul postului devenise ales local. In aceasta perioada, persoana ... (vezi toată discuția)
Angajare functionar public oana dragoiescu oana dragoiescu se poate angaja functionar public pe durata determinata in locul celui suspendat pentru concediu de ingrijirea copilului?daca da ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)