avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Dispozitie reluare activitate
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Dispozitie reluare activitate

Cererea pentru incetarea suspendarii raportului de serviciu ( dupa concediu fara plata) ar trebui sa se faca cu cateva zile inainte de reluarea activitatii?Dar dispozitia?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:03, 9 Octombrie 2013
In termen de 15 zile calendaristice inainte de data incetarii motivului de suspendare a raportului de serviciu, functionarul public este obligat sa informeze in scris persoana care are competenta legala de numire in functia publica despre acest fapt .

Art. 96 din Legea nr.188/1999:
(1) Reluarea activitatii se dispune prin act administrativ al persoanei care are competenta legala de numire in functia publica.
(2) Actul administrativ prin care se constata, respectiv se aproba suspendarea raportului de serviciu, precum si cel prin care se dispune reluarea activitatii de catre functionarul public se comunica Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, in termen de 10 zile lucratoare de la data emiterii.
(3) Pe perioada suspendarii raportului de serviciu autoritatile si institutiile publice au obligatia sa rezerve postul aferent functiei publice. Ocuparea acestuia se face, pe o perioada determinata, in conditiile legii. Pe perioada suspendarii, raporturile de serviciu ale functionarilor publici nu pot inceta si nu pot fi modificate decat din initiativa sau cu acordul functionarului public in cauza.
(4) Perioada suspendarii raporturilor de serviciu in conditiile art. 94 alin. (1) lit. c) si art. 95 alin. (1) lit. c) se considera vechime in functia publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functia de sef serviciu mira55 mira55 In cadrul primariei existau doua functii de sef serviciu, in cadrul aceleiasi directii, cu un sef serviciu in functie si celalalt suspendat din motive ... (vezi toată discuția)
Suspendarea raportului de serviciu manole2012 manole2012 Buna ziua, Sunt functionar public si viitor candidat la functia de primar. Stiu ca inca nu s-a dat nici o hotarare oficiala cand incepe si de cat timp este ... (vezi toată discuția)
Angajare functionar public oana dragoiescu oana dragoiescu se poate angaja functionar public pe durata determinata in locul celui suspendat pentru concediu de ingrijirea copilului?daca da ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)