avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii acordare indemnizatie CCC pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii acordare indemnizatie CCC pana la 2 ani

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca indeplinesc conditiile necesare acordarii indemnizatiei de CCC pana la 2 ani. Am fost angajata cu carte de munca in perioadele:
09.01.2008 - 23.10.2008
15.12.2008 - 23.12.2009
05.01.2010 - pana in prezent dar cu un contract incheiat pe perioada determinata ce expira pe 05.01.2012.
Am nascut pe data de 21.07.2010 si voi fi in concediu de maternitate pana pe 03.11.2010.
Ma incadrez noilor conditii de acordare a indemnizatiei avand in vedere intreruperile pe care le am pe cartea de munca?
Va trebui sa fac dovada veniturilor cu adeverinte de la toate cele 3 locuri de munca?
Si inca o nelamurire: daca acum sunt angajata pe o perioada determinata, cu termen de expirare a contractului inaintea terminarii CCC pana la 2 ani, ma afecteaza in vreun fel la acordarea indemnizatiei?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:51, 7 Septembrie 2010
Nu prea, pentru ca aveti o intrerupere in 230.12.2009.

Pot solicita acordare indemnizatie crestere copil persoanele care au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit o perioada de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.
In cele 12 luni premergatoare nasterii intra si fractiunile de luna dar la dvs. aveti luna noiembrie 2008 nelucrata, in totalitate. Deci nu aveti 12 luni.
Pai daca sunt 12 luni premergatoare nasterii, asta inseamana din 21.07.2010 pana in 21.07.2009, nu? Iar eu am nelucrata luna noiembrie din 2008. Sau nu calculez eu bine?
cristinamadalina a scris:

Pai daca sunt 12 luni premergatoare nasterii, asta inseamana din 21.07.2010 pana in 21.07.2009, nu? Iar eu am nelucrata luna noiembrie din 2008. Sau nu calculez eu bine?

1. Cred ca aveti dreptate. In perioada 21.07.2009-21.07.2010 ati lucrat toate cele 12 luni si veti beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani.
2. Adeverinte de venituri luati numai de la angajatorii la care ati lucrat in aceste 12 luni.
3. CIM pe perioada determinata nu va afecteaza la primirea indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani. El va inceta, de drept, la data expirarii sale.
In perioada luata in calcul 21.07.2009-21.07.2010 aveti o gaura de pe 23.12.2009
pana pe 05.01.2010. Cum puncta foarte bine domnul Tudor Valeriu, se iau in calcul si fractiunile de luna ( adica minim jumatate de luna lucrata), insa parca era voie doar o singura luna nelucrata complet.(asa o fi ?)
Dumneavoastra aveti 2 luni nelucrate complet:
- decembrie 2009
- si ianuarie 2010
Deci cum e?

Alte discuții în legătură

Info concediu crestere copil dmitheone dmitheone Buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta cu niste informatii in legatura cu urmatoarea situatie.Sotia mea trebuie sa nasca luna aceasta.Ea nu a lucrat si nu are ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil AndaE AndaE Buna seara, Sunt insarcinata, avand probleme cu sarcina am fost in CM, iar depasind cele 90 de zile, am ajuns la comisie. Problema este ca am intrerupere 2 ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului? ella_camy ella_camy Buna seara, incerc sa aflu daca in situatia in care ma afu voi putea beneficia de indemnizatiaa pt cresterea copilului, insa din pacate nu reusesc sa inteleg ... (vezi toată discuția)