avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie nereusita
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie nereusita

buna seara.am o problema cam grava si greu de acceptat.In urma cu 2 ani m-am angajat la o firma din apropierea bucurestiului.in timp pentru munca ce am prestato si loialitatea mea fata de angajator si tot ansamblul de sefi am castigat un curs de stivuitorist atestat ISCIR.Dupa care am fost OBLIGAT sa prestez servicii cu stivuitorul fara a semna un act aditional la contractul de munca,salariul ramanand acelasi de 800 de lei net.Dupa aproximativ 2 luni de la inceperea prestarii mele in firma sa luat o decizie ca eu sa devin si sofer pentru a duce si aduce personalul la serviciu,salariul ramanand acelasi si contractul de munca ramanand ne atins cu absolut nici un punct de cerneala de pix.Dupa acesti 2 ani de munca cu 4 functii( manipulant,stivuitorist,ambalator si sofer) platit cu una am decis sa demisionez.Dar surpriza.Am scris cererea de demisie mi-sa aprobat dar nu mi se mai asigura transport de la locul de munca pana la ploiesti adica undeva la vro 75 km.in contractul meu de munca scrie negru pe alb ca sunt manipulant si atat.De la 8 ore de munca pentru care am semnat si eu si angajatorul am ajuns sa lucrez 13 ore pe zi fara sa mi se plateasca nici macar o ora suplimentara.Si mar mai interesa daca timpul de acasa la serviciu si invers se poate lua in consideratie la nota de plata.Mar interesa ce as putea face s-au daca ma poate ajuta cineva cu un sfat.va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 14:23, 9 Septembrie 2010
faceti reclamatie la ITM si dupa aceea la Instanta
reclamatie la ITM ,
LA INSTANTA MAI GREU, PENTRU CA ai un contract semnat, care reprezinta vointa partilor.
demisia se inregistraza si nu se aproba!!!
1. Petitie scrisa la ITM.
2. Nota scrisa prin care solicitati executarea CIM de catre angajator.
3. Impliniti-va dreptul de a munci doar 8 ore /zi.
4. Retineti dovada biletelor platite de d-voastra. pentru transport si solicitati in scris decontarea acestora.
5. Dupa ce primiti Decizia de incetare a CIM, si ca urmare a efectuarii lichidarii, veti solicita instanteti de judecata sa oblige fostul angajator la plata drepturilor ne achitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma ajutati popescucecilian popescucecilian am lucrat din2012 pana azi la yazaki caracal.azi miau desfacut contractul de munca..in seara zilei de 11.02.2019 ma chemat seful meu ierarhic sa incarc un ... (vezi toată discuția)
Nu am atestat de motostivuitorist Balancristian Balancristian Dacă nu am atestat de motostivuitorist, Dar șefii mă obligă să execut această \" meserie\" (vezi toată discuția)
Accident de munca radu_vasilescu87 radu_vasilescu87 Buna ziua, Pentru colegii mai experimentati, am urmatoarea speta: X, sofer de camion angajat la o firma Y, se deplaseaza la o alta firma A unde ... (vezi toată discuția)