avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare/Donare/Lasare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare/Donare/Lasare apartament

Parintii mei sau despartit in urma cu ceva vreme si din cauza banilor
nu am reusit sa plecam din apartament nici eu cu mama , nici tatal .
In decursul anilor tatal a facut un credit la banca , care il are de dus pana
in 2019 aproape .
Vreau sa stiu daca as putea face un acord cu tatal meu sa-mi dea/vanda/doneze
apartamentul daca eu as reusi sa-i achit creditul .
El in principiu e de-acord , dar m-ar interesa sa-l fac in asa fel incat sa nu dau
o gramada de bani la notar ( care din cate-am auzit , cer multi bani in vanzarea
unui imobil , iar suma pentru care are nevoie la banca e de 5000 Euro )
Cum pot sa fac asta , dar cat mai econom :D
Cel mai recent răspuns: AdrianSi , utilizator 23:43, 13 Septembrie 2010
Putei face un contract bde vinzare cumparare cu clauza de intretinere ca sa va coste mai purin
cel mai bun lucru ar fi un contract de vanzare cumparare .
banuiesc ca nu s-a facut nici partajul.
in rest lucrurile s-ar putea complica.
chiar si varianta cu clauza de intretinere eu nu sunt de acord pentru ca la un moment dat ati putea sa va judecati pentru ca tatalui nu-i mai place painea .
ganditi-va bine dar mai bine faceti acum un efort ca sa nu va para rau mai tarziu.
sa ne gandim ca pe viitor tatal dvs isi va gasi pe cineva cu care se va casatori si nu ii va conveni situatia in care v-a lasat apartamentul ?
ce faceti?
decizia va apartine.
Un contract de vanzare-cumparare .
Dar se poate face pentru suma de 5000E ? Daca da , m-ar costa
mult operatiunea asta la un notar ?
din cate stiu notariiau o lista cu preturile dintr-o anumita zona si nu pot decat functie de acele liste.
chiar daca dvs declarati ca pretul vanzarii este 5000 euro, notarii vor percepe taxa functie de val;oarea apartamentelor din zona.
Pai au dreptul sa ceara ce pret vor ei
tinand seama ca totul se face prin tranzactie ?

Alte discuții în legătură

Părinții vor să cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii cu act de vânzare-cumpărare, dar fără plata prețului. se impune un preț minim de vânzare? Cris D. Cris D. Daca parintii vor sa cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii, cu act de vanzare/cumparare, trebuie sa faca dovada primirii banilor de la fiu? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament cu clauza de uzufruct dixiee dixiee Buna ziua, As dori sa donez apartamentul meu de 2 camere catre fiul meu major cu mentiunea ca [b]el sau eu [/b]sa nu putem instraina apartamentul fara acordul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. bunica mea fiind singura doreste sa imi lase mie apartamentul, ... Marius682003 Marius682003 Buna ziua. bunica mea.fiind singura doreste sa imi lase mie apartamentul, si nu fii cei ei si respectiv mamei mele , este unic proprietar,problema este ca am ... (vezi toată discuția)