avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare/Donare/Lasare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare/Donare/Lasare apartament

Parintii mei sau despartit in urma cu ceva vreme si din cauza banilor
nu am reusit sa plecam din apartament nici eu cu mama , nici tatal .
In decursul anilor tatal a facut un credit la banca , care il are de dus pana
in 2019 aproape .
Vreau sa stiu daca as putea face un acord cu tatal meu sa-mi dea/vanda/doneze
apartamentul daca eu as reusi sa-i achit creditul .
El in principiu e de-acord , dar m-ar interesa sa-l fac in asa fel incat sa nu dau
o gramada de bani la notar ( care din cate-am auzit , cer multi bani in vanzarea
unui imobil , iar suma pentru care are nevoie la banca e de 5000 Euro )
Cum pot sa fac asta , dar cat mai econom :D
Cel mai recent răspuns: AdrianSi , utilizator 23:43, 13 Septembrie 2010
Aici e o problema . Nu vreau sa raman legat de chestia cu
obligatia de intretinere . Sa zicem ca are probleme cu alcoolul
si asta ar insemna sa raman legat in continuare .
Daca ar fi un contrcat cu uzufruct viager tot acolo la 10% din contractul de
vanzare as ajunge ?
nu este corect ce s-a scris mai sus.
dreptul de uzufruct este evaluat undeva la 20% din valoarea imobilului, deci taxele se calculeaza la valoarea de 80%.
Vanzatorul lasa 10 % pentru viitoarea intretinere si tot acolo se ajunge in final, 10 %. Chipurile, vanzatorul primeste jumatate din pretul contractului. Doar stiti ca acel cumparator plateste efectiv numai taxa la notar, restul intra la "NEPOTISME".
Deci ca sa ies cat mai ieftin din tranzactia asta cum ar fi indicat ?
Si daca vorbesc cu el sa-mi doneze apartamentul , iar eu sa-i
achit banca (mergem pe incredere) cat ar consta in mare ?
Revin cu aceasi intrebare , daca poate cineva sa ma ajute .
Cum as putea face sa nu cheltui asa mult la notar ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părinții vor să cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii cu act de vânzare-cumpărare, dar fără plata prețului. se impune un preț minim de vânzare? Cris D. Cris D. Daca parintii vor sa cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii, cu act de vanzare/cumparare, trebuie sa faca dovada primirii banilor de la fiu? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament cu clauza de uzufruct dixiee dixiee Buna ziua, As dori sa donez apartamentul meu de 2 camere catre fiul meu major cu mentiunea ca [b]el sau eu [/b]sa nu putem instraina apartamentul fara acordul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. bunica mea fiind singura doreste sa imi lase mie apartamentul, ... Marius682003 Marius682003 Buna ziua. bunica mea.fiind singura doreste sa imi lase mie apartamentul, si nu fii cei ei si respectiv mamei mele , este unic proprietar,problema este ca am ... (vezi toată discuția)