avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare/Donare/Lasare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare/Donare/Lasare apartament

Parintii mei sau despartit in urma cu ceva vreme si din cauza banilor
nu am reusit sa plecam din apartament nici eu cu mama , nici tatal .
In decursul anilor tatal a facut un credit la banca , care il are de dus pana
in 2019 aproape .
Vreau sa stiu daca as putea face un acord cu tatal meu sa-mi dea/vanda/doneze
apartamentul daca eu as reusi sa-i achit creditul .
El in principiu e de-acord , dar m-ar interesa sa-l fac in asa fel incat sa nu dau
o gramada de bani la notar ( care din cate-am auzit , cer multi bani in vanzarea
unui imobil , iar suma pentru care are nevoie la banca e de 5000 Euro )
Cum pot sa fac asta , dar cat mai econom :D
Cel mai recent răspuns: AdrianSi , utilizator 23:43, 13 Septembrie 2010
pentru a nu se eluda legea deparece dvs sunteti un caz fericit ca ati da 5000 euro pe jumatate de apartament dar in majoritatea cazurilor se declara o suma mai mica a tranzactiei astfel ca se platea mai putin lucru care a dus la limitele sub care nu pot cobora notarii pentru apartament functie de zona si localitate.
Imi cer scuze dar nu am inteles raspunsul .
Deci daca totul se face prin intermediul a 2 banci , tot se crede ca "eludez"(nu cunosc termenul) legea ?
Cam pe unde m-ar ajunge pretul contractului de vanzare - cumparare pentru suma de 5000 E ( cu chitanta de la banca daca e nevoie de ceva)
a eluda inseamna a pacali.
chiar daca se face prin banca tot aia e ca pe langa cei 5000 euro dati prin banca mai puteti sa-i dat si personal alti bani .
e vorba doar de valoarea apartamentului nu cat platiti dvs efectiv pe el.
in consecinta notarii taxeaza la valoarea apartamentului nu la cat va intelegetyi dvs cu parintii.
Asta inseamna ca risc sa-i dau notarului mai mult decat tatalui , nu ?
Un notar corect are lista de preturi de la primarie, cel putin pe zona si alte criterii - anul fabricatiei, tipul, materiale etc.
Pentru D-voastra ar fi ideal un contract de vanzare cumparare cu obligatia de intretinere si uzufruct viager. Platiti aproximativ 10 % din pretul de vanzare stabilit de comun acord. Practic.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
Doncean, utilizator

Alte discuții în legătură

Părinții vor să cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii cu act de vânzare-cumpărare, dar fără plata prețului. se impune un preț minim de vânzare? Cris D. Cris D. Daca parintii vor sa cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii, cu act de vanzare/cumparare, trebuie sa faca dovada primirii banilor de la fiu? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament cu clauza de uzufruct dixiee dixiee Buna ziua, As dori sa donez apartamentul meu de 2 camere catre fiul meu major cu mentiunea ca [b]el sau eu [/b]sa nu putem instraina apartamentul fara acordul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. bunica mea fiind singura doreste sa imi lase mie apartamentul, ... Marius682003 Marius682003 Buna ziua. bunica mea.fiind singura doreste sa imi lase mie apartamentul, si nu fii cei ei si respectiv mamei mele , este unic proprietar,problema este ca am ... (vezi toată discuția)