avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... solutionare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

solutionare

Buna ziua,

In urma unui proces de divort (sotia-reclamanta, sotul-parat), dupa ultimul termen de judecata din 03/10/2007, pe siteul Judecatoriei s-au afisat urmatoarele:

Data: 03/10/2007
Soluţie: Amana pronuntarea cauzei la data de 10.10.2007. Admite actunea in parte.
Detalii: Solutionare

Din cate stiu, casatoria se va desface din vina ambelor parti. Ce ar putea face sotul-paratul pentru a amana pronunarea divortului si a procesului de partaj sau pentru a se hotari divortul din vina reclamantei? In ce moment se poate incepe actiunea, procesul de partaj? Cam cum se desfasoara, in mare, un proces de partaj - taxe, executor judecatoresc...
Daca avocatul reclamantei ar fi mituit in acest moment, cum ar putea fi favorizat paratul in legatura cu pronuntarea hotararii de divort, amanarea partajului etc.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mira_A , utilizator 09:17, 8 Noiembrie 2007
Dacă instanţa nu poate hotărî de îndată, pronunţarea se va amâna pentru un termen pe care preşedintele îl va anunţa şi care nu va putea fi mai mare de 7 zile.
Casatoria se poate desface :
- prin acordul ambelor parti
- din vina uneia dintre parti
sau din vina ambelor parti.
Soţul pârât putea să facă şi el cerere de divorţ, cel mai târziu până la prima zi de înfăţişare, în şedinţă publică, pentru faptele petrecute înainte de această dată. Pentru faptele petrecute după această dată, pârâtul putea face cerere până la începerea dezbaterilor asupra fondului, în cererea reclamantului.
Daca odata cu procesul de divort s-a cerut si partaj atunci acesta se judeca odata cu divortul.
Daca nu s-a cerut acest lucru odata cu judecarea divortului, atunci partajul se va putea face dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de divort.
Doamna, nu inteleg exact ce urmariti, care este scopul acestor intrebari. Pentru cine puneti intrebarile si care este ideea pe care o urmariti, caci aveti dv. unele temeri ori planuri care va determina sa puneti aceste intrebari.
Daca avocatul cunoaste planurile si scopurile urmarite de client ii este mai usor sa selecteze informatiile ce l-ar putea interesa. Eu nu stiu ce sa va raspund, caci nu inteleg exact intrebarile dv.
Daca avocatul unei parti este mituit, se pot intampla multe: ca partea sa fie acuzata de vreo infractiune, ca acel avocat sa o ajuta in schimbul banilor ori sa nu o ajute, nimeni neputand sa demonstreze acordul dintre mituitor si mituit...
Ce sa va spun, toate posibilitatile?
Oricum, slabe sperante ori sanse sa fie asa...
In momentul actual nimeni nu mai poate influienta decizia instantei de fond, ea se afla deja in pronuntare si nimeni nu mai poate interveni cu vreo dovada etc. Legal, e posibil, dar nu depinde de nici un avocat.
Partajul depinde (in cazul in care nu a fost solutionat odata cu divortul) de fiecare parte cand vrea sa il introduca. Nu depinde, iar, de nici un avocat.
Mira_A a scris:


dupa ultimul termen de judecata din 03/10/2007, pe siteul Judecatoriei s-au afisat urmatoarele:

Data: 03/10/2007
Soluţie: Amana pronuntarea cauzei la data de 10.10.2007. Admite actunea in parte. Detalii: Solutionare



Eu inteleg ca instanta sa pronuntat deja... Deci, despre ce vorbim?
Buna ziua,

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri; intr-adevar instanta s-a pronuntat deja pe 10 oct. iar in 30 de zile fiecare parte poate face apel, recurs; asteptam sa vedem daca paratul face apel sau nu, ne intereseaza sa ramana hotararea definitiva si irevocabila pentru a deschide procesul de partaj (care nu s-a facut in acelasi timp cu cel de divort).

Inca o data, va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutionare ALGORITHM ALGORITHM Buna ziua, In urma unui proces de divort (sotia-reclamanta, sotul-parat), dupa ultimul termen de judecata din 03/10/2007, pe siteul Judecatoriei s-au afisat ... (vezi toată discuția)
Divort prin neprezentare parat Incognitouser Incognitouser Buna ziua tuturor, Din nefericire eu si inca actuala mea sotie ne aflam in plina procedura de divort. Sotia ca reclamant iar eu in calitate de ... (vezi toată discuția)
Posibilitate depunere concluzii intre doua amanari Sergiu92 Sergiu92 Buna ziua, Partaj, ultimul termen s-a numit \"amana pronuntarea\", de fapt ar fi fost primul termen la care s-ar fi pronuntat. Inaintea acestui termen urma ... (vezi toată discuția)