avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anulare CIM ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anulare CIM ?

sa va prezint situatia : o firma a discutat telefonic cu 2 persoane o viitoare angajare.Se intocmesc CIM,se transmite Revisal dar cei 2 nu se mai prezinta la locul de munca. Cum ce articol din Codul Muncii se poate face lichidarea? Se poate anula CIM prin neprezentarea la servici ?:(
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 09:22, 7 Septembrie 2010
ART. 17/C muncii
(1) Anterior încheierii sau modificării contractului individual de muncă, angajatorul are obligaţia de a informa persoana selectată în vederea angajării ori, după caz, salariatul, cu privire la clauzele esenţiale pe care intenţionează să le înscrie în contract sau să le modifice.

(1^1) Obligaţia de informare a persoanei selectate în vederea angajării sau a salariatului se consideră îndeplinită de către angajator la momentul semnării contractului individual de muncă sau a actului adiţional, după caz.
---------------------------------------------------------------------------
Trebuia sa aveti semnatura lor pe CIM, dar ca motiv sa incetati in REVISAL, cred ca ar trebui sa aplicati Art. 31 alin (4^1) din codul muncii
"Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi".

Buna dimineata !
Daca s-au semnat CIM salariatii pot fi fie concediati (art. 61 si urm. Codul muncii) fie se poate proceda la o incetare prin acordul partilor (art. 55 lit. b Codul Muncii ) .
CIM nu se anuleaza , ci inceteaza , cu precizarea ca urmare faptului ca nu s-au prezentat la munca ( pontaj corespunzator) acestia nu vor avea niciun venit ....
Numai bine !
Art.31 alin. 4 ind.1 C.mun. prevede ca, pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi.
Prin urmare, le trmiteti o notificare scrisa prin care ii anuntati ca incepand cu data de .... , c.i.m. inceteaza in baza acestui articol.
asta se poate intampla doar daca in contractul de munca s-a completat perioada de proba
ce faceti acum, va faultati singura?
Pai nici nu aveti contractul semnat de potentialul angajat si ne spuneti ce nu este scris in CIM #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca perioada de proba arvat_t arvat_t Buna ziua,in perioada de proba de 3 luni,incetarea contractului de munca se face prin acordul ambelor parti?Dar dupa expirarea perioadei de proba,incetarea ... (vezi toată discuția)
Contract de munca - neprezentare salariat Mihaela2003 Mihaela2003 Buna dimineata. Ieri am incheiat un contract de munca cu un viitor salariat, semnat de catre el,aseara tarziu am transmis revisalul si acum dimineata am fost ... (vezi toată discuția)
Risc angajator perioada de proba ginnyy ginnyy Codul Muncii stabileste prin art 31 posibilitatea stabilirii unei perioade de proba. Al 4 al acestui art. prevede ca: [i]Pe durata sau la sfârşitul ... (vezi toată discuția)