avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract fara penalitati de intarziere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract fara penalitati de intarziere

Buna ziua
In urma cu un an am incheiat un contract (aproape impus ca forma) in calitate de executant al unor lucrari catre beneficiari chiriasi ai unei institutii (institutie care are rolul de intermediar in contract). Se specifica faptul ca beneficiarii achita contravaloarea lucrarilor intermediarului care la randul sau palteste catre executant. Contractul a avut termene ferme de executie lucrari si respectiv incasari prin intermediar de la beneficiari. Nu are in schimb nici un articol referitor la penalizari pentru intarziere (la executie sau la plati). Predarea lucrarii s-a facut ca la carte (cu PV de receptie, comisii si comitete etc.). Problema a aparut la capitolul incasari. Au trecut 8 luni de cand trebuia incasata lucrarea. Am facut o notificare in urma cu 4 luni catre intermediar (care are si calitatea de garant al derularii contractului, inclusiv al incasarilor si platilor) in care am specificat ca la suma datorata voi calcula penalitati de intarziere (desi repet acestea nu sunt specificate in contract). Exista un articol in contract care spune ca daca beneficiarul nu-si onoreaza partea de contract (adica nu plateste lucrarea in max 30 de zile de la finalizare) pierde calitatea de proprietar al lucrarii respective? Care este forma prin care pot soma beneficiarii sa plateasca macar sumele restante (daca nu si dobanzi sau penalitati)? Se pot calcula penalizari in astfel de cazuri? Trebuie somat din nou intermediarul?
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
ligrivatin, utilizator
Cel mai recent răspuns: ligrivatin , utilizator 14:43, 6 Septembrie 2010
Cel mai bine ar fi sa intrati in instanta pe OUG 119 (Ordonanta de plata). Dobanda se poate calcula conform OG 9/2000.
Multumesc de raspuns. Probabil e singura optiune.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu sunt trecute clauze de penalitati de intarziere pentru niciuna dintre parti. Este specificat insa ca se va achita intreaga lucrare la o data fixa (de ex. 30 decembrie). Aici am facut greseala sa cred ca va fi respectata data platii. Cine-o mai face ca mine....
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea in intarziere lemontee lemontee Buna ziua, am urmatoarea problema: in 2009 a fost incheiat un contract de executie lucrari, nefiind specificata cantitatea, ci doar pret/km.Au fost ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati gaskoe gaskoe Buna ziua. O firma a executat lucrare de reparatii la subsolul unui bloc, in baza unui contract de prestari servicii, incheiat intre reprezentantul firmei ... (vezi toată discuția)
Valoare neexecutata: cum se stabileste? se face zilnic evaluare? nrobert13 nrobert13 Am un contract de antrepriza, in care clauza de penalizare in caz de intarziere specifica faptul ca, antreprenorul trebuie sa plateasca x% penalizari pe zi din ... (vezi toată discuția)