avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Punerea in intarziere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Punerea in intarziere

Buna ziua,

am urmatoarea problema: in 2009 a fost incheiat un contract de executie lucrari, nefiind specificata cantitatea, ci doar pret/km.Au fost executati 2 km si facturari in baza situatiei de lucrari acceptate de beneficiar. Acesta a achitat insa doar 1,5 km.
In baza contractului, daca beneficiarul nu efectua plata in termen de 5 zile de la emiterea facturii, executantul are dreptul de a sista lucrarile( ceea ce a si facut), urmand sa fie reluate imediat ce beneficiarul onoreaza facturile, ceea ce nu s-a intamplat.

Am convocat beneficiarul lucrarilor la conciliere directa, in vederea solutionarii litigiului pe cale amiabila, insa acesta a decis sa nu vina, cotactandu-ne, telefonic, la un moment dat si informandu-ne ca noi nu am executat toata lucrarea.

Intrucat nu s-a ajuns la nici o intelegere, am chemat societatea beneficiara in judecata, conf. OUG 119/2007.
Au depus cerere de amanare pt angajare aparator, iar acum, prin avocat, ne-au convocat la receptia lucrarii executate de noi, avand in vedere ca valabilitatea contractului a fost iulie 2010, punandu-ne in acelasi timp in intarziere,

Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: lemontee , utilizator 09:30, 17 Martie 2011
ar fi indicat sa va prezentati;in cazul in care ajungeti la o rezolvare amiabila, puteti incheia o hotarare de expedient.in caz negativ, mergeti mai departe cu procedura deschisa in instanta.
Va multumesc pt raspuns, insa dilema este pt ce ne-au pus in intarziere? Pt receptia lucrarii? In contract nu este prevazut un nr. de km de executat...iar ei nu au efectuat decat plata partiala pentru lucrarile executate.
In temeiul contr. avem dreptul de a sista lucrarile in cazul in care beneficiarul nu plateste....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura neachitata carymen carymen buna ziua! o firma primeste de la o alta firma o comanda de prestari servicii! sfirma prestatoare onoreaza comanda si executa lucrarea; emite factura si o ... (vezi toată discuția)
Contract fara penalitati de intarziere ligrivatin ligrivatin Buna ziua In urma cu un an am incheiat un contract (aproape impus ca forma) in calitate de executant al unor lucrari catre beneficiari chiriasi ai unei ... (vezi toată discuția)
Og 5/2001 versus oug 119/2007 Emil Lasconi Emil Lasconi Fratilor va rog sa ma ajutati. Am avut o somatie de plata respinsa de judecatorie( inca nu stiu motivele ca nu este motivata ) insa pot sa va spun ca am ... (vezi toată discuția)