avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de colaborare

Buna ziua

Exista posibilitatea ca o sociatate sa poata angaja muncitori necalificati cu norma intreaga sau redusa, pentru o perioada determinata sau nu fara ca acestia sa fie PFA pe baza unui contract de colborare, prestari servicii etc dat fiind faptul ca acestia au deja un loc de munca cu norma intreaga pe cartea de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:57, 7 Septembrie 2010
intrabarea dumneavoastra ma nauceste dea dreptul dar am sa raspund asa cum am inteles

se poate incheia cim(contract individual de munca) doar cu persoane fizice, contractele pot fi pe perioada determinata sau nu, cu norma intreaga sau nu

in schimb daca persoanele la care faceti referire sunt inregistrate ca PFA, vorbim de un alt tip de contract, acesta nu se nregistreaza la ITM, si persoanele respective vor fi platite in baza facturii pe care o emit si in functie de prestatie

se poate face cumul de functii, adica mai pot avea si alte cim-uri inafara de cel deja existent
~ Conținut șters la cerere ~
Vreau doar sa stiu daca exista o forma de angajare legala fara ca persoana angajata sa fie PFA, pe baza unui contract si fara a fi nevoie sa inregistrezi contractul la ITM?
Da, in baza unui contract de prestari servicii ...
Sa inteleg ca contractul de prestare servicii nu trebuie declarat la ITM nici de catre firma angajatoare, nici de catre persoana angajata(care nu este PFA)?

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii Leordeanu Leordeanu Un contract de prestari servicii se poate incheia intre o persoano fizica privata si o persoana fizica autorizata(PFA) sau S.C ? Cine are obligatia de ... (vezi toată discuția)
Cumulul de functii la acelas angajator nervosu9 nervosu9 Buna ziua. Am si eu o intrebare daca se poate... sunt angajat la o SC cu norma intreaga (9 ore din care 1 se considera pauza de masa). Pe langa sarciinile de ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare geo26 geo26 Buna seara! As vrea sa stiu daca se poate incheia un contract de colaborare ( exemplu: pentru serviciile unui sofer, sau angajarea unei bone) intre o persoana ... (vezi toată discuția)