avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract prestari servicii

Un contract de prestari servicii se poate incheia intre o persoano fizica privata si
o persoana fizica autorizata(PFA) sau S.C ? Cine are obligatia de inregistrare la ITM si cine are obligatiile fiscale?
Pot incheia un contract de prestari servicii cu o persoana fizica ce presteaza munca necalificata care nu e inregistrata ca PFA?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:03, 4 Mai 2011
Puteti incheia contracte de prestari-servicii intre un PFA si SC.
Aceste contracte nu se inregistreaza la ITM, intrucat ele se supun prevederilor codului comerciale si nu legislatiei muncii; intre prestator si beneficiar nu vor exista raporturi de subordonare.
Obligatiile fiscale se refera in principal doar la plata impozitului de venitul realizat.
Atentie la prevederile art.7 alin (1) pct.2 din codul fiscal, in cazul in care PFA are calitatea de prestator.
Intrucat PFA nu poate avea angajati, colaborarea cu o persoana fizica necalificata se poate realiza numai in baza unei conventii civile.
juridic dana a scris:

.....
Intrucat PFA nu poate avea angajati, colaborarea cu o persoana fizica necalificata se poate realiza numai in baza unei conventii civile.


PFA nu poate angaja cu contract de munca terte persoane pentru desfasurarea activitatii pentru care a fost autorizata ... per a contrario, PFA poate angaja cu contract de munca terte persoane pentru desfasurarea de activitatii pentru care nu a fost autorizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp de lucru pfa(urgent) iubisbb iubisbb Buna ziua, As dori daca se poate sa imi raspundeti si mie la o intrebare;Ma intereseaza sa stiu daca o persoana PFA, in baza unui contract de munca este ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari civile mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea situatie. Vreau sa inchei un contract de prestari civile cu o anumita persoana in vederea ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare mail_man mail_man Buna ziua Exista posibilitatea ca o sociatate sa poata angaja muncitori necalificati cu norma intreaga sau redusa, pentru o perioada determinata sau nu fara ... (vezi toată discuția)