As dori sa stiu daca un salariat beneficiaza sau nu de vechime in cazul in care a avut contract de munca, dar angajatorul nu a virat banii retinuti pe statul de plata (stopaj la sursa)?
Casa de pensii ia in calcul perioada in care salariatul a prestat munca insa nu i s-au virat banii de catre angajator? Mentionez ca societatea angajatoare nu este in insolventa sau faliment,atunci situatia ar putea fi alta.
Daca rapsunsul este "nu" unde este specificat in legislatie acest lucru?
1. Ordinul MM 340/2001, care aproba Normele de aplicare a Legii 19/2000, spune:
38. Realizarea completă a stagiului de cotizare se face numai în condiţiile achitării integrale a contribuţiei de asigurări sociale datorate atât de asigurat, cât şi de angajator.
În luna în care asiguratului i s-a reţinut contribuţia de asigurări sociale, iar angajatorul nu a achitat integral contribuţia datorată în calitatea sa de contribuabil, stagiul de cotizare ce se ia în calcul reprezintă o treime din luna respectivă.
2. Ce am spus mai sus este valabil daca angajatorul adepus declaratia nominala lunara la Pensii si nu a platit contributia inscrisa in acesta declaratie.
Stagiu cotizare
alexi
As dori sa stiu daca perioada in care am fost in somaj se considera vechime si o alta problema: daca in cartea de munca am doi ani , in care scrie ca ... (vezi toată discuția)