avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONSULTANTA -PLATA SULTA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONSULTANTA -PLATA SULTA

Daca au trecut 3 ani de cand trebuia sa primesc sulta in urma hotararii si eu nu am intreprins nimic am inteles ca se prescrie. Atunci cine ramane proprietarul apartamentului? Si exista vro cale sa intreprind ceva?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:59, 10 Septembrie 2010
Proprietar al apartamentului este cel caruia i-a fost atribuit prin hotarare judecatoreasca si care trebuia sa va plateasca sulta; d-voastra nu-l mai puteti executa silit, insa acesta poate sa va achite sulta de buna-voie.
avocat Cristina Popescu
avocat Cristina Popescu a scris:

Proprietar al apartamentului este cel caruia i-a fost atribuit prin hotarare judecatoreasca si care trebuia sa va plateasca sulta; d-voastra nu-l mai puteti executa silit, insa acesta poate sa va achite sulta de buna-voie.
avocat Cristina Popescu

Nu prea pot fi de acord cu avocat Cristina Popescu.
Sigur o va achita de buna-voie, ca doar de-aia nu a achitat-o 3 ani!?!=D>
Eu va sfatuiesc sa incercati o actiune intemeiata pe art.1073 si urm. C.civ., considerind plata efectiva a sultei ca pe o obligatie de a face si cerind inclusiv daune cominatorii pentru intarzierea platii. In esenta este vorba de partajarea unui bun cu atribuirea lui uneia din parti in schimbul platii sultelor, care se constituie in conditie rezolutorie a transferului dreptului de proprietate asupra partii care vi se cuvine. Neindeplinirea conditiei determina inexistenta transferului.
Mai intrebati, studiati si nu renuntati, apelind la asistenta juridica specializata, dedicata dvs. in calitate de client.

zaharia65_2 a scris:

conditie rezolutorie a transferului dreptului de proprietate asupra partii care vi se cuvine...


Aaauu! Ce-i asta?
Parca actul de partaj nu opera un transfer intre copartasi.
Partajul nu are caracter translativ, ci declarativ de drepturi.
Partajul nu e o vanzare (translativa de drepturi) pentru a-i expune pe copartasi la actiunea in rezolutiune prev de art 1365 c. civ in materia vanzarii.

A tinut pe undeva cacialmaua zugravirii sultei in te-miri-ce altceva?
Caci ...mie nu-mi iese decat un drept de creanta, iar din coroborarea art 405 c. proc. civ cu art 6 din Decretul 167/1958 privitor la prescriptia extinctiva dreptul de a cere executarea silita se prescrie in 3 ani.
Dar el poate face acte pe apartament fara mine ?
pai nu prea mai e apartamentul dvs, prin acel act de partaj i-a fost atrinuit, nu?

Alte discuții în legătură

Sulta vasiletudurean vasiletudurean Buna ziua.Am o hotarire definitiva si irevocabila la o succesiune,as vrea sa va intreb daca eceasta sulta se prescrie dupa o perioada sau nu.Un executor ... (vezi toată discuția)
Creante petrulili petrulili Ce modalitate de recuperare a creantelor/ipoteci imobiliare am la dispozitie daca nu am cerut executarea silita in termen de 3 ani ? (vezi toată discuția)
termen prescriptie sulta goplanet goplanet In urma unei hotarari judecatoresti de partaj a unui imobil am de plata niste sulte unei rude, care nu si-a exercitat dreptul de executare silita si nici nu a ... (vezi toată discuția)