avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită CREANTE
Discuție deschisă în Executare silită

CREANTE

Ce modalitate de recuperare a creantelor/ipoteci imobiliare am la dispozitie daca nu am cerut executarea silita in termen de 3 ani ?
Cel mai recent răspuns: petrulili , utilizator 13:33, 25 Noiembrie 2015
Ipoteca este accesorie, daca s-a atins prin prescriptie dreptul la executare silita , s-a stins si dreptul de excutarea ipotecii , care este accesorie.
Dreptului de ipoteca nu i se aplica accesorium sequitur principale, acest drept ramanad supus prescriptiei extinctive -art.2501 alin 1 NCC in termenul prevazut de art. 2518 pct 1 NCC.
In plus Codul de procedura civila-Prescripţia dreptului de a cere executarea silită

Art. 405

(1)Dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia acţiunilor reale imobiliare, termenul de prescripţie este de 10 ani.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
petrulili, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Oana Istina Oana Istina Am si eu o intrebare care o adresez la multi colegi si nu prea am un raspuns corect: Am o hotarare data in partaj succesoral din 1999. In cat timp pot cere ... (vezi toată discuția)
Datoria la banca se poate prescrie? ContSters277537 ContSters277537 Daca ai luat un credit ipotecar si banca timp de 3 ani nu a facut nimic sa iti ceara banii inapoi, se prescrie datoria sau banca are si alte legi de recuperare ... (vezi toată discuția)
Prescriere credit cu garantie imobiliara Danelian Danelian Buna ziua, In anul 2007 am contractat un credit cu garantie imobiliara pentru care a girat un var de-al meu cu apartamentul.Pana in 2011 totul a decurs ... (vezi toată discuția)