avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montarea de repartitoare de caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montarea de repartitoare de caldura

Buna ziua. Am o nelamurire legata de conditiile legale ce trebuie indeplinite pentru montarea asa-ziselor "repartitoare de caldura" sau "repartitoare de cost", in fapt, repartitoarele cu ajutorul carora se stabileste cu exactitate cantitatea de energie termica utilizata de un consumator: care este mai exact procentul de locatari ai unui bloc care trebuie sa-si monteze aceste repartitoare, din punct de vedere legal (ma intereseaza daca, de exemplu, pot sa-si monteze aceste repartitoare doar 10 apartamente din 40)?. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
tudor 13, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:27, 9 Septembrie 2010
Procentul trebuie sa fie, e cerut de prestatorul de servicii, de 80% din numarul apartamentelor de pe o scara de bloc.
Unii afirma ca din asociatie, dar nu est e logic, deoarece fiecare scara este contorizata - jos - separat si in plus de asta poate proprietarii de pe o scara vor, de pe alta scara nu si nu e drept sa fie unii vaduviti de acest serviciu daca altii de la alta scara nu doresc.
Din propria experienta (trista) va recomand sa nu va montati repartitoare. Veti regreta ulterior.
Din proprie experienta (multumitoare) va sfatuiesc sa va puneti repartitoare. :)
Iata doua opinii diametral opuse.
Cu voia dvs. am sa-mi spun si eu parerea - in conditiile aratate de autorul topicului adica, daca din 40 de ap. doar proprietarii a 10 ap. doresc montarea de repartitoare - practic nu este un lucru normal, mai mult nici-o firma care se ocupa de acest lucru nu va monteaza repartitoarele in asemenea conditii. Pentru a intelege mai bine situatia puteti face o analogie privind contorizarea apei...
In rest sunt si avantaje, dar si dezavantaje in legatura cu repartitoarele - nu cred ca mai este necesar sa discutam aceste lucruri pentru ca, am convingerea ca majoritatea proprietarilor s-au cam lamurit in aceasta privinta.... Faza este ca dupa montarea acestor dispozitive sa nu va asteptati la cine ce - pentru a nu avea deziluzii. Doar atat, in rest sa auzim numai de bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitatea procentului de 80% pentru montarea de repartitoare cristinasta cristinasta multumesc doamnei elga50 =D> pt raspunsul oferit si as vrea sa mai spun sau mai bine zis sa intreb ceva: aceeasi proprietari care ma sacaie de ceva timp#-o cu ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de caldura orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ...la noi in asociatie suntem 50 de ap ....10 apartamente nu mai doresc sa aiba repartitoare pe calorifer ,motivand ca stau in ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumurilor de energie termicã ContSters170999 ContSters170999 Administratorul sustine ca in baza \"Normelor tehnice de aplicare a Ordinului Presedintelui A.N.R.S.C. nr. 343/2010\" trebuie sa platesc intre 30% si 50% din ... (vezi toată discuția)