Buna ziua. Am o nelamurire legata de conditiile legale ce trebuie indeplinite pentru montarea asa-ziselor "repartitoare de caldura" sau "repartitoare de cost", in fapt, repartitoarele cu ajutorul carora se stabileste cu exactitate cantitatea de energie termica utilizata de un consumator: care este mai exact procentul de locatari ai unui bloc care trebuie sa-si monteze aceste repartitoare, din punct de vedere legal (ma intereseaza daca, de exemplu, pot sa-si monteze aceste repartitoare doar 10 apartamente din 40)?. Va multumesc anticipat.
Procentul trebuie sa fie, e cerut de prestatorul de servicii, de 80% din numarul apartamentelor de pe o scara de bloc.
Unii afirma ca din asociatie, dar nu est e logic, deoarece fiecare scara este contorizata - jos - separat si in plus de asta poate proprietarii de pe o scara vor, de pe alta scara nu si nu e drept sa fie unii vaduviti de acest serviciu daca altii de la alta scara nu doresc.
Iata doua opinii diametral opuse.
Cu voia dvs. am sa-mi spun si eu parerea - in conditiile aratate de autorul topicului adica, daca din 40 de ap. doar proprietarii a 10 ap. doresc montarea de repartitoare - practic nu este un lucru normal, mai mult nici-o firma care se ocupa de acest lucru nu va monteaza repartitoarele in asemenea conditii. Pentru a intelege mai bine situatia puteti face o analogie privind contorizarea apei...
In rest sunt si avantaje, dar si dezavantaje in legatura cu repartitoarele - nu cred ca mai este necesar sa discutam aceste lucruri pentru ca, am convingerea ca majoritatea proprietarilor s-au cam lamurit in aceasta privinta.... Faza este ca dupa montarea acestor dispozitive sa nu va asteptati la cine ce - pentru a nu avea deziluzii. Doar atat, in rest sa auzim numai de bine!