avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Drept de conducere in afara tarii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Drept de conducere in afara tarii

Vreau sa intreb daca, dreptul de conducere in afara tarii este valabil atata timp cat esti urmarit penal. Am un dosar in cercetare insa dreptul de a conduce nu mi-a fost suspendat/anulat. Lunar merg la parchet sa imi reinoiesc acest drept. Ma intereseaza daca pot beneficia de acest drept si in spatiul UE. Am inteles ca ar fi o reglementare in vidoare prin care pot solicita politiei rutiere eliberarea permisului de conducere printr-o declaratie notariala, pentru a putea conduce in afara tarii, iar in tara obligatoriu doar cu dovada.
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 19:59, 6 Septembrie 2010
Nu se poate acest lucru,permisul va este retinut pana la solutionarea cazului,in functie de pedeapsa,daca primiti amenda administrativa va luati permisul inapoi,daca sunteti trimis in judecata permisul se anuleaza.Dovada cu drept de circulatie nu este recunoscuta decat in romania,neputandu-se conduce cu ea inafara tarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere deyutzaferi deyutzaferi daca se anuleza carnetul de conducere din romania pentru poti merge intr-o alta tara straina sa iti faci carnet si sa circuli cu el in romnaia????[/quot][quot] (vezi toată discuția)
Permis auto retinut in portugalia roavo roavo Buna ! Va cer cu respect sa ma sfatui-ti cum sa procedez, numai legal, sa ies cu bine din situatia in care ma gasesc mai bine de doua luni , mai precis din ... (vezi toată discuția)
Expira permisul domy190190 domy190190 Am fost implicat intr.un accident rutier si de atunci am permisul retinut..circuland doar cu dovada. In februarie urmeaza sa imi expire acest permis..ce ... (vezi toată discuția)