Vreau sa intreb daca, dreptul de conducere in afara tarii este valabil atata timp cat esti urmarit penal. Am un dosar in cercetare insa dreptul de a conduce nu mi-a fost suspendat/anulat. Lunar merg la parchet sa imi reinoiesc acest drept. Ma intereseaza daca pot beneficia de acest drept si in spatiul UE. Am inteles ca ar fi o reglementare in vidoare prin care pot solicita politiei rutiere eliberarea permisului de conducere printr-o declaratie notariala, pentru a putea conduce in afara tarii, iar in tara obligatoriu doar cu dovada.
Nu se poate acest lucru,permisul va este retinut pana la solutionarea cazului,in functie de pedeapsa,daca primiti amenda administrativa va luati permisul inapoi,daca sunteti trimis in judecata permisul se anuleaza.Dovada cu drept de circulatie nu este recunoscuta decat in romania,neputandu-se conduce cu ea inafara tarii.
Expira permisul
domy190190
Am fost implicat intr.un accident rutier si de atunci am permisul retinut..circuland doar cu dovada. In februarie urmeaza sa imi expire acest permis..ce ... (vezi toată discuția)