avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto retinut in Portugalia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto retinut in Portugalia

Buna ! Va cer cu respect sa ma sfatui-ti cum sa procedez, numai legal, sa ies cu bine din situatia in care ma gasesc mai bine de doua luni , mai precis din 06.01. 2012. Sunt rezident in Portugalia de mult timp , dar ghinionul si neglijenta mea a facut sa circul cu autoturismul meu fara sa reinoiesc asigurarea obligatorie auto, iar un echipaj de circulatie din acesta tara Portugalia , la un control efectuat au constatat lipsa la zi a asigurari auto si am primit o amenda pentru asta de 500 de euro si au retinut permisul meu de conducere pina platesc amenda. Am facut asigurarea in 24 de ore si dind dovada de plata . Mentionez ca nu a fost nici o alta incalcare a legislatiei rutiera , accident, alcool, etc. Coperind cu agenti de circulatie in cauza recomandindu-mi unde pot sa contest amenda. Am plecat la acea autoritate in termenul legal de 15 zile si am trimis contestatia scrisa la autoritatea nationala de transport rutier, facind dovada ca sunt in imposibilitatea de plata, insuficienta economica, cum se numeste aici. In aceasta perioada dificila am hotarit sa ma rentorc in Romania, la inceputul anului 2012, ianuarie. Fiindu-mi retinut permisul de conducere si eliberindu-mi o dovada pe sase luni numai in Portugalia, spunea un agent rutier,si nu pot sa conduc masina mea in afara Portugaliei pentru a ma rentoarce in Romania. Astept un raspuns pentru solutionarea amenzi intr-un fel sau altul de la aceea autoritate nationala la care am contestat amenda iar de mai bine de doua luni nu primesc nimic si nu mai am posibilitatea financiara sa mai stau sa astept ! Nimeni nu te ajuta si practic am ajuns un prizonier aici in Portugalia si nu stiu cum sa procedez sa pot pleca in tara Daca cunoaste cineva o cale legala sa plec cu masina mea in Romania , neavind permisul pentru cauza aratata, si daca autoritatile din aceasta tara au dreptul de a-mi ingradi dreptul de a conduce masina in afara Portugaliei!? Pot obtine o copie de pe permisul meu in Romania! Raspunsul la contestatia mea poate dura luni de zile nu este vina mea ca autoritatile Portugheze nu dau raspuns in termen rezonabil, iar eu e imposibil sa mai stau in aceasta tara. Va multumesc , anticipat pentru raspunsurile care sper sa le primesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:29, 5 Martie 2012
dovezile inlocuitoare nu sunt recunoscute in afara tarii care le-a emis. Singura dovada a dreptului de a conduce masina este permisul de conducere - plasticul. Atit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permisul auto portughez poate fi retinut de politia romana pentru depasirea vitezei legale? eu_craciun eu_craciun buna seara, daca am permis auto portughez poate fi retinut de politia romana pentru depasirea vitezei legale?daca da il trimit in portugalia sau nu?multumesc. (vezi toată discuția)
Ridicare permis conducere strain, din romania, inainte de termen WStefan WStefan Mi-a fost suspendat permisul de conducere, in alt judet decat unde locuiesc. As dori sa stiu ce acte am nevoie pentru a-l ridica inaintea perioadei de ... (vezi toată discuția)
Drept de conducere in afara tarii alexandru_gabi alexandru_gabi Vreau sa intreb daca, dreptul de conducere in afara tarii este valabil atata timp cat esti urmarit penal. Am un dosar in cercetare insa dreptul de a conduce nu ... (vezi toată discuția)