avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... existã vreo ºansã prin care sã recuperez banii, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

existã vreo ºansã prin care sã recuperez banii, (onorariul) ce l-am platit pe avocat, în situaþia în care acesta nu si-a facut datoria?

Încă s-a simtit ofensat cand i-am spus ca in procesul pentru care a fost angajat nu a facut nimic. Un proces foarte simplu în care trebuia practic sa arate documente (extrase CF), lucru confirmat şi de către acesta. Înclin să cred că a primit bani de la partea adversă, pentru ca se practică. În fond şi la urma urmei şi el e om, şi-i sclipesc ochii cănd vede bani. Problema mea este, dacă din punct de vedere legal pot sa recuperez banii ce i-am dat pentru că nu şi-a respectat contractul. Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: allexandru83 , utilizator 14:50, 8 Septembrie 2010
In primul rand trebuie sa lamuriti urmatorul aspect: "in ce sens nu si-a respectat contractul?". Dupa lamurirea acestui aspect veti vedea daca ii puteti reprosa ceva, din punct de vedere profesional.
- obligatia avocatului este una de diligenta si nu de rezultat
- daca d-voastra ati cazut in pretentii, aceasta nu inseamna neaparat ca prestatia avocatului a fost una necorespunzatoare
avocat Cristina Popescu
Probabil că nu va vine să credeţi, sau nu vreţi să credeţi, dar acesta este adevarul.
Întrebarea mea este pot să-mi recuperez acei bani sau nu?.
Domnule.

Ati cistigat procesul ???
Domnule! Nu am castigat procesul, iar acum daca nu iau alt avocat este posibil sa pierd, pentru ca cel dinainte ma vandut.

Alte discuții în legătură

Reducerea onorariului diana22 diana22 Avand in vedere ca decanul solutioneaza contestatiile privind onorariile, inseamna ca tot el poate dispune reducerea onorariului acordat? sau doar instanta in ... (vezi toată discuția)
Avocat angajat - onorariul delus cont- nesemnat niciun angajment! monatedys monatedys am angajat telefonic un avocat din Bucuresti , pentru a ma reprezenta in un proces si care pina am depus onorariul in contul sau era ff amabil, iar dupa ... (vezi toată discuția)
Avocat ne-cooperant Almaviva Almaviva Am contactat un avocat pentru a-mi recupera niste bani de la cineva. Am facut un contract cu avocatul in ianuarie, platindu-i onorariul destul de piparat si ... (vezi toată discuția)