avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme iesire din indiviziune

Este vorba de o casa pe 800 mp de teren si sîntem 2 proprietari prin mostenire. Casa este goala de ani de zile(mai putin 1 saptamîna pe an cînd trecem pe acolo - nu în acelasi timp - pentru a ne aduce aminte de copilaria petrecuta împreuna în aceasta casa - ca sa vedeti ce face viata din oameni !!! ) si nici unul din noi nu doreste sa locuiasca acolo. Eu doresc sa pastrez casa dar partea adversa îmi cere un pret pe care nu pot sa-l dau. I-am propus sa vindem totul si sa împartim banii dar el doreste sa iesim din indiviziune ÎNAINTE DE A VINDE. Pe scurt, aceasta iesire din indiviziune ne va costa (cheltuieli de avocati, experti si mai ales taxe la stat ) în jur de 6000 Euros pe fiecare. De el nu ma intereseaza, dar eu nu vad de ce sa dau 6000 Euros (plus nervii unui proces în care cele doua parti nu se înteleg) , pentru a ajunge la acelasi rezultat de a vinde totul si a împarti banii, mai putin cei 12000 dati la proces. I-am propus sa vindem totul sa luam 12000 Euros din pretul total de vînzare si sa-i dam la opere de binefacere decît sa-i dam la stat si la avocati, dar nu vrea. Deci, el o sa înceapa un proces de iesire din indiviziune împotriva mea.
Am auzit ca la un astfel de proces, partile se prezinta cu UN PROIECT DE ÎMPARTIRE si ca fiecare CONTESTA proiectul celuilalt, asa încît procesul poate sa dureze luni sau chiar ani de zile.
Întrebarile mele sînt urmatoarele :
1)cum eu nu vreau sa dau nici macar 1 Euro la avocati si la stat, eu am de gînd sa nu-mi iau avocat, sa nu prezint nici un proiect de împartire dar sa CONTEST LA INFINIT proiectele de împartire ale partii adverse, în scopul de a ajunge la decizia judecatorului de a pune casa în vînzare la licitatie si sa împartim banii obtinuti la licitatie.
ESTE POSIBILA ACEASTA STRATEGIE ?
2)daca raspunsul la întrebarea 1) este DA si se ajunge la licitatie, ESTE POSIBIL CA SA PARTICIP SI EU la licitatie ?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cristina Pielmus , Avocat 22:40, 10 Noiembrie 2007
instanta va numi un expert care va imparti casa in 2 parti egale, daca acest lucru este posibil. Nu este nevoie sa va angajati avocat, daca nu vreti. Oricum taxele nu sunt chiar asa mari cum ati auzit dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita a 1/2 dintr-un apartament becali-prodanca-reghe-prigoana becali-prodanca-reghe-prigoana buna ziua ,doresc sa cunosc opiniile dv.stra cu privire la executarea silita a unui ap.pentru val. de 15000 +2000 cv.cheltuieli de executare = ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar, despagubiri prietenulomului prietenulomului In cazul in care instanta atribuie intreaga cladire uneia dinte pari cu conditia ca cealalta parte sa fie despagubita iar partea care trb sa despagubeste nu ... (vezi toată discuția)
Sulta indiviziune tamara47 tamara47 Am castigat dupa foarte multi ani de batalie prin tribunale, dreptul meu la proprietate asupra cotei de 1/2 dintr-un imobil care fusese vandut ilegal de Icral ... (vezi toată discuția)