avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sulta indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sulta indiviziune

Am castigat dupa foarte multi ani de batalie prin tribunale, dreptul meu la proprietate asupra cotei de 1/2 dintr-un imobil care fusese vandut ilegal de Icral celui care detinea doar 1/2. decizia e irevocabila si definitiva. Ok. nu vreau sa ma lungesc in detalii. Acest domn care locuieste acolo nu vrea sa raspunda la nici o propunere a mea, casa si terenul nu prea sunt divizibili. El locuieste practic de ani de zile in toata proprietatea si nu vrea sa -mi permita accesul nici macar in curtea imobilului unde a construit ilegal alte constructii, unde a demolat diverse anexe si a modificat fara autorizatie anumite parti ale casei. I-am propus sa vindem impreuna la pretul de piata si sa impartim in mod egal. Zona e foarte centrala.
Anul trecut, avocatul meu a depus actiunea de iesire din indiviziune. El a incercat sa-l cheme in nenumarate feluri la o tranzactie, dar el spune ca de acolo nu iese. Au avut si o intrevedere la avocatul domnului dar tot nimic. Avocatul a cerut prin actiune ca el sa-mi dea o sulta corespunzatoare sau in lipsa acesteia sa se puna casa la licitatie. Am dubii ca ar fi cea mai buna solutie. La care valoare se socoteste eventual aceasta sulta? La cea cadastrala? Casa valoreaza mult mai mult. Instanta nu poate sa-l oblige sa vindem amandoi? In cazul licitatiei, el ar avea dreptul sa cumpere pe nimic partea mea, caci cred ca acolo vrea sa ajunga? Adica mi-e frica de asta.
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 11:01, 24 Iulie 2013
se va face expertiza din care va rezulta valoarea imobilului
Multumesc de raspuns. De fapt eu as dori sa vindem impreuna, valoarea imobilului e mai mare daca se vinde integral decat o sulta. °intrebam de licitatie. Are dreptul cel pe care-l chem in judecata sa cumpere la licitatie, caci cred ca cam asta intentioneaza? Se scoate la licitatie doar partea mea sau intreaga proprietate? !/" ii apartine caci a cumparat acea cota de la altcineva cu care eram in coproprietate, o ruda, iar cealalata fusese confiscata prin plecare din tara cu legea 223.
eu va recomand sa faceti o intelegere si sa va cautati singuri cumparatori. o licitatie prin executor e varianta in care primiti cei mai putini bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate de impartit intre 4 surori! Roxana Ana Roxana Ana Buna ziua! In urma decesului mamei mele,acum 2 ani,am mostenit casa parinteasca(tatal fiind decedat) impreuna cu celelalte 3 surori in cota egala,de 25 ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament alel alel Buna ziua, Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)
Sotul divortat poate pune ipoteca, pt un credit, pe partea lui dintr-un imobil? Lyvyoo Lyvyoo Hello, As vrea sa va cer o parere in legatura cu urmatoarea speta a unor rude: Dupa 15 ani de casatorie cuplul a divortat (cam acum un an) FARA sa declanseze ... (vezi toată discuția)