avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... BRUTARII
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

BRUTARII

ce programe operationale se mai pot accesa pentru infiintarea unei brutarii,din ceea ce stiu au fost cele pentru sprijinirea i.m.m.-urilo si si programele de dezvoltare rurala,dar le-am perdut,ma poate ajuta cineva cu informatii????
Cel mai recent răspuns: Holda Finance , Consultant credite si finantari 12:09, 10 Septembrie 2010
pentru infiintarea unei brutarii veti putea accesa masura 312 din cadrul Programului PNDR precum si schema XS 13 din cadrul masurii 123. Urmariti site-ul PNDR pentru a afla cand se da drumul la sesiuni de obicei cu o zi inaintea sesiunii se publica ghidul solicitantului.. in cazul in care doriti atat constuire cat si dotare va trebui sa solicitati emiterea unui certificat de urbanism.. in baza ceritifcatului de urbanism este necesar si decizia autoritatii judetene de mediu. Pentru mediu va trebui sa depuneti copie dupa certificatul de urbanism impreuna cu anexele (plan de incadrare si plan de situatie), notificare intocmita condorm OM 135/2010 atentie sa mentionati in cadrul acesteia la sectiunea titulul proiectului ca e vorba de proiect din PNDR ca sa stie ce acte va elibereaza si un tarif de 100 de lei pe care il achitati la caserie. va atrag atentia cu mediul intrucat aici vorbim de anumite tereme de derulare a procedurii si e bine sa va pregatiti din timp, de asemenea o sa mai aveti nevoie si de avize de la DSV si DSP.....deci cam multa umblatura....asa ca nu disperati..si urmariti lansarea sesiunilor se pare ca prin oct - nov 2010 se lanseaza 312.
De la apdrp.ro:

Schema de ajutor de stat XS 13/2008 „Stimularea IMM-urilor care procesează produse agricole în vederea obţinerii unor produse alimentare, altele decât cele prevăzute în Anexa 1 a Tratatului CE precum şi a celor care desfăşoară activităţi de procesare a produselor agricole în vederea obţinerii şi utilizării surselor de energie regenerabilă şi a biocombustibililor” aferentă Măsurii 123 – „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere” NU MAI ESTE APLICABILÃ.
Atenţie! Pentru această Schemă de finanţare nu există o sesiune de primire a proiectelor de investiţii.


Masura 312 si brutarie in niciun caz (codul CAEN nu e eligibil), si tot de la apdrp.ro:
Masura: 312 - „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi”
Nr. sesiuni in 2010: 1
Perioada: 14.06 – 15.07


Va rog, incercati sa raspundeti:
1) La obiectul intrebarii, nu la orice discutie aduceti vorba de avizul de mediu (castravetele este o planta din familia, etc. la orice intrebare)
2) Fara informatii din auzite si neverificate, caci indrumati oamenii gresit.

Pentru brutarii a functionat cel mult schema de ajutor de stat N578/2009, dar in perioada 01.07 - 30.07, deci e tarziu acum.
Ce ziceti dvs. despre M312 cu octombrie-noiembrie a fost in 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calendar programe fonduri europene  Imi puteti spune si mie va rog unde gasesc un calendar referitor la perioada de depunere a proiectelor pentru fonduri europene? (vezi toată discuția)
Va salut , o vaga nelamuriere despre planul de urbanism zonal "puz" dany_maris dany_maris Va salut ,problema este respigerea dosrului in nenumarate randuri de catre prinaria din arad sub pretextul ca nu exista un puz .pt zona in care doresc ca ... (vezi toată discuția)
Fondurile europene -- pentru cine, pentru ce si cum? Sov Consulting Sov Consulting Deschid aceasta tema de discutie pentru ca activitatea de intocmire si implementare a proiectelor cu (co-)finantare europeana, strans legata de domeniul ... (vezi toată discuția)