avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EXECITARE SILITA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EXECITARE SILITA

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat , vreau sa stiu daca mai pot face ceva sa imi salvez acasa pentru cei doi copii.In urma unui partaj a ramas sa platesc o sulta de 94.349 lei. Dupa trerminarea partajului am sunat pe ex sa vina sa facem actele .Adica vroiam sa il pun ipoteca pt ai inmana bani.Chiar daca are doua mari pacate :fura munca parintilor mei si isi da propri copii afara din casa , vreau sa i dau bani sa scap de acest stres.Nu a ma avut avocati buni care sa scoata in evidentaca eu am venit in aceasta casnicie cu o casa , desi am probat cu acte si cu martori , instanta a luat considerare cei doi martori mincinosi din partea lui, doar atat.Numai ca el a trmis un executor judecatoresc si are si avocata in faza de executare.Dupa prima somatie din 13.07.2010, m-am prezentat la executor si iam zis ca voi face demersurile pt a -i da bani.Domnul m-a chemat la o discutie si alaturi de avocata lui , undea ramas ca pana pe 20 august eu le voi pune sulta in cont iar onorariul il voi da esalonat.Mi-am facut rol la taxe si impozite , mi-am notat sulta la cartea funciara .Dupa multe ghinioane , adica mi-au gresit numele in insatanta , apoi il gasisem neradiat pt ca mai fusese odata ipotecat , asta a durat cam 18 zile.Domnul executor fiind in concediu a fost la cartea funciara si a depus somatie, pe langa sulta mea , pe extras mai apare si somatie cu sulta +cheltuieli.Am incercat sa il gasesc , la birou nici o urma de domnul , latelefon ...nici atat.In aceste conditi amprimito alta somatie pe data1108.2010, unde ma instiinteaza ca daca nu dau bani in 15 zile il scoate la licitatie.Acasa la mine sau mai prezentat doi evaluatori de imobil.Unul nu m-a gasit , ulterior revenind la domiciliu l-am sunat eu si a venit pt evaluare.Si altul azi , care a fost foarte transant si mi-azis ca ma asigura ca,acest apartament va fio scos la vanzare.Onorariile sunt:5000 le avocat in faza de executare si 9714.16 onorariul executorului.la banca asi fi reusit sa fac crditul daca pe extrasul de carte funciara nu ar fi existat acea somatie.Banca imi dadea bani pt sulta care eu am notat=o de buna voie si acesti bani se virau iuntrun cont al executorului, iar dupa 15 zile se semna un proces verbal.A fost sunat de consilierul banci pt acest credit, nu a coperat , se dorea o adresa sau mai bine zis un angajament al bancii ca,bani se vor vira in contul executorului.Nu reusesc sa intelegde ce nu sunt , sau nu am fost lasata sa platesc acesti bani? In legea 188/2000 la art 37 scrie litera c ma regsesc ca sume , adica onorariul domnului este foarte mare ...nu este nici minimal nici maximal, oare executorii pot decide onorariul peste lege?Tot la acest articol alineantul 3 scrie ca nu poate conditiona punerea in executare datorita onorariului.Acest alineat se refera si la mine ca debitor nu ? pt ca eu de fapt platesc aceste onorarii...In concluzie apartamentul nu mai valoreaza 45.600 euro, sulta ramane conform sentintei judecatoresti si eu ies in strada cu doi copii ? Doar pt niste comisioane pe care le primeste acest executor? Cum [ pot sa ma apar ??Ce pot sa mai fac ???Apartamentul este in Tr severin , are 3 camere .
Cel mai recent răspuns: LIVIA38 , utilizator 19:42, 6 Septembrie 2010
revin , imi cer scuze pentru greselile de ortografie.....nu ma judecati dupa cratima sa diacritice sau cuvinte fara o litere...multumesc pt intelegere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri imobile liviuucv liviuucv In urma partajului cu fosta sotie, instanta a decis sa imi fie atribuit bunul imobil si creditul ipotecar, urmand sa platesc sulta in valoared de 100 000 lei. ... (vezi toată discuția)
împiedicare executare silitã danutciob danutciob Pot să fac plângere penală împotriva fostei soţii? Deoarece nu vrea să-mi dea cei 10000 de EU obţinuţi prin hot. def. şi irev. ca partaj la apartament ... (vezi toată discuția)
Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)