avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna seara.
Am avut divortul pe data de 19 mai , divort de comun acord.Pe data de 15 septembrie 2010 ar fi trebuit sa fie prima infatisare la procesul de partaj,care este iarasi de comun acord.Am cateva nelamuriri legate de procesul de partaj.
Mai intai trebuie sa stiti ca in timpul casatoriei am cumparat o garsoniera in comuna bragadiru , jud ilfov in valoare de 50 000 de euro , prin credit bancar . Tot in timpul casatoriei am achizitionat un wolkswagen passat 1.9 tdi si am acumulat cateva datorii . Dupa divort am facut o conventie cu fosta sotie prin care eu raman cu masina si cu o datorie de 400 de euro (datorie care nu este stipulata nicaieri si nu poate fi demonstrata , dar o platesc fiind vorba de o ruda a mea ) iar ea ramane cu casa si tot ce este in ea(automat si cu ratele la banca pentru casa) , in schimbul neachitarii de mine a celorlalte datorii pe care le-am facut impreuna (bani luati cu imprumut de la rude ale ei , care au fost trimisi prin western union pe numele meu ) .
Din informatiile furnizate de fosta sotie , stiu ca partajul se poate face prin notar (daca este de acord banca.Si aici este de acord) . Care sunt nelamuririle mele . Fosta sotie , informata de avocatul ei , mi-a comunicat ca daca facem partajul prin notar , pierdem acel procent ce trebuie achitat in cazul partajului . De asemenea , tot din informatiile ei , am inteles ca , daca amanam prima infatisare la procesul de partaj , pierdem din nou suma de 3% ce trebuie achitata pentru partaj . Si inca ceva , in cazul in care ne prezentam pe data de 15 la partaj , suma ce trebuie achitata poate fi platita la trezorerie , de unde luam o chitanta care este prezentata judecatorului , judecatorul scrie pe ea ca nu a fost folosita suma respectiva si dupa partaj , cu chitanta respectiva , ne intoarcem la trezorerie si putem recupera procentul care se achita in cazul unui astfel de proces .
Acestea sunt informatiile de care dispun . Eu nu am cum sa stiu daca sunt adevarate sau nu pentru ca sunt plecat din tara si nu am un avocat cu care sa ma consult .
Intrebarile mele sunt : prin partaj notarial se pierd banii ?
Trebuie achitata taxa de 3% daca se face partajul notarial ?
Daca se amana procesul de partaj , banii mai pot sau nu mai pot fi recuperati?
In ce conditii anuleaza judecatorul taxa de timbru iar eu pot recupera banii?
Influenteaza amanarea procesului in vreun fel recuperarea banilor ?
Multumesc mult

ene ionut daniel
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 21:58, 6 Septembrie 2010
numai e nevoie sa faceti nimic la notariat daca pe data de 15 septembrie va prezentati amandoi in fata instantei.. la notar trebuie sa achitati si onorariu de notar..in fata instantei va prezentati dar dvs si sotia si totodata va recuperati si suma de 3 la suta.. avocatul sotiei va zis bine.. daca nu va puteti prezenta pe data de 15 dvs personal, dati unui avocat sau unei rude de incredere si isteata o imputernicire notariala cu ajutorul caruia sa semneze in numele dvs si ptr dvs tranzactia in fata instantei pe data de 15..
Sa inteleg ca pentru a face partajul notarial , pe langa taxa de 3% , trebuie achitat si onorariul notarului ?
Pot face imputernicire notariala cuiva din tara , daca eu nu sunt in tara ? Adica pot face imputernicire aici , pentru cineva din tara si sa o trimit apoi in tara sa o foloseasca pentru mine?
multumesc
da mergeti la consulatul romaniei din tara in care va aflati pentru a da procura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bebito&bebita bebito&bebita buna seara. Am avut divortul pe data de 19 mai , divort de comun acord.Pe data de 15 septembrie 2010 ar fi trebuit sa fie prima infatisare la procesul de ... (vezi toată discuția)
Partaj-adeverinta de la banca bebito&bebita bebito&bebita buna ziua.pe data de 15 sept am avut partajul , primul termen , dupa divortul de fosta nevasta.divortul cat si partajul s-au realizat de comun acord.am ... (vezi toată discuția)
Partaj prin imputernicire? cristina.d2001 cristina.d2001 Buna ziua. As avea niste nelamuriri in legatura cu un proces de partaj, in urma unui divort in Romania. Produsul partajabil: un apartament. 1. Pot fi ... (vezi toată discuția)