avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj-adeverinta de la banca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj-adeverinta de la banca

buna ziua.pe data de 15 sept am avut partajul , primul termen , dupa divortul de fosta nevasta.divortul cat si partajul s-au realizat de comun acord.am realizat o conventie cu fosta sotie , prin care ea ramane cu casa si o parte din datorii banesti fata de rudele ei , iar eu cu masina si niste datorii banesti fata de rude ale mele.la primul termen s-a achitat si taxa obligatorie de 3% care va fi recuperata dupa ce judecatoarea emite hoatarea de partaj . dupa partaj , la aproximativ o saptamana , judecatoarea a cerut fostei sotii sa aduca o adeverinta de la banca unde s-a facut creditul pentru casa, prin care sa se stipuleze ca banca isi da acordul ca fosta sotie sa ramana cu creditul si implicit cu casa ( casa este luata prin credit ipotecar , de la banca , eu fiind titularul creditului ) . apoi , in baza acestei adeverinte /hartii , judecatoarea va da hotararea de partaj . problema este ca , de 2 saptamani , de cand a fost depusa la banca cererea pentru hartia respectiva , nu am primit niciun raspuns . banca amana in permanenta emiterea hartiei respective . din cauza ca hartia nu a fost dusa la judecatorie in termen de 20 de zile ( desi judecatoarea nu a mentionat un termen pentru aducerea hartiei respective ) , suntem chemati , din nou , la un alt proces de partaj . de fapt este o alta infatisare in cadrul aceluias proces de partaj , fara nicio influenta asupra taxei de 3% , taxa de timbru( cel putin asa spune judecatoarea) . va rog , daca se poate , sa imi dati cateva lamuriri.apelez aici pentru ca nu sunt in tara si nu am cum sa consult pe altcineva.
ce se intampla daca banca nu isi exprima acordul ca fosta sotie poate ramane cu creditul si implicit cu casa, deci nu va fi emisa hartia necesara pentru ca judecatoarea sa dea hotararea de partaj ?
de ce mai este nevoie de inca un termen de proces , in cazul de fata ?
este neaparat necesara prezenta ambelor parti la acest termen ?
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Serban Tanase , Consultant asigurari 13:05, 23 Octombrie 2010
1),2)Daca banca nu da aviz favorabil,conventia cade ....deci este nevoie de un nou termen.
3)Poate sa va reprezinte un avocat pe partaj
Daca nu aveti avocat trebuie sa va prezentati cu o alta conventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - unul din soti a ramas in actele de ipoteca bebibebo bebibebo A divortat de sotie acum 3 ani, cand s-a pronuntat si actiunea de partaj. Sotii au avut o intelegere intre ei, ea a ramas cu casa si tot ce era in ea, ... (vezi toată discuția)
Partaj bebito&bebita bebito&bebita buna seara. Am avut divortul pe data de 19 mai , divort de comun acord.Pe data de 15 septembrie 2010 ar fi trebuit sa fie prima infatisare la procesul de ... (vezi toată discuția)
Partaj bebito&bebita bebito&bebita buna seara. Am avut divortul pe data de 19 mai , divort de comun acord.Pe data de 15 septembrie 2010 ar fi trebuit sa fie prima infatisare la procesul de ... (vezi toată discuția)