avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna.Ma numesc Simona.sotul meu a manifestat inca de la inceputul casniciei noastre o atitudine violenta supunandu-ma p mine si p fiica nooastrala abuzuri fizice si psihice.la data nasterii copilului nu eram casatoriti si nici nu locuiam impreuna deoarece parintii lui nu ii dadeau voie.spuneau ca e prea tanar sa isi asume responsabilitatea cresterii si educarii unui copil.De aceea am fost nevoita sa imi cresc singura copilul pana la varsta de 3 ani.chiar daca neam casatorit cand copilul avea 2 ani tot nu am locuit impreuna. si nu mia dat un leu pt copil.si nici nu ia cumparat nimic.exceptie facand micile perioade de 1-2 luni cand am mai incercat sa locuim impreuna cu chirie sau pe la parinti.in urma cu 6 ani am cumparat impreuna o camera la un camin de nefamilisti.soacra mea nea dat 38 mil iar restul iam imprumutat din banca pana la 160 mil.neam gospodarit cu tot ce trebuie in casa unui om dar soacra mea si cu el niciodata nu au fost multumiti.mereu il infiltreaza cu tot felul de prostii si el vine acasa si face scandal si ma bate.in urna cu un an am fost diagnosticata cu lupus eretematos.mi sa spus ca boala sa e din cauza stresului. si un medic din is care ma tratat ma sfatuit sa tai raul de la radacina..As vrea sa dau divort da soscra mera ma amenintat ca imi poate lua copilul din cauza bolii.o alta problema e locuinta.eu nu vreau sa renunt la ea.oare voi reusi sa o obtin?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:12, 9 Septembrie 2010
multumesc frumos pt incurajari si pt sfaturi.as mai avea cateva intrebari avand in vadere cele relatati mai sus as putea sa cer in instanta sa imi plateasca pensia alimentara pt cei 3 ani cat nu ma ajutat cu nimic la cresterea copilului?sau daca as renunta la pensia alimentara al copilului in schimbul locuintei se poate sa o obtin?mentionez ca locuinta valoreaza aproximativ 400 mil,copilul are 10 ani si venitul lui lunar e de 11-12 mil.nu pt mine as vrea locuinta ci pt copil.

partajul e partaj.
dreptul copilului la pensie alimentara este altceva .
nu puteti renunta la un drept al copilului.
buna ziua.
pensia alimentara se datoreaza de la data introducerii actiunii in instanta, iar nu retroactiv. de asemenea, nu puteti renunta la acest drept, care este un drept instituit de lege in favoarea copilului .
pentru acea camera de la caminul de nefamilisti va trebui sa va judecati in instanta .
o sa trebuieasca sa platiti taxa de timbru in cuantum de 3% din valoarea acelui bun.
pentru divort taxa de timbru este de 39 ron , la care veti atasa si doua timbre judiciare de 0,15 ron .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara horatiu67 horatiu67 Am si eu o problema mai delicata. Sunt divortat de mai bine de trei ani, timp in care am platit fiicei mele pensia alimentara conform celor prevazute in actul ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara agent_marius agent_marius Am o sentinta de divort de comun acord,si in urma acestei sentinte trebuie sa platesc pensia alimentara de la data introducerii actiunii de divort(de catre ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara agent_marius agent_marius Am o sentinta de divort de comun acord,si in urma acestei sentinte trebuie sa platesc pensia alimentara de la data introducerii actiunii de divort(de catre ... (vezi toată discuția)