avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare concesiune

Am cateva intrebari: Pot cumpara un teren din domeniu privat de interes public al municipiului pe care l-am concesionat, in calitate de persoana fizica, pe 25 de ani si pe care am construit o casa de locuit? Am drept de preemtiune in situatia in care solicit scoaterea lui la vanzare?
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 15:34, 8 Septembrie 2010
Asta o sa va poata spuna doar instanta care o sa analizeze intreaga situatie a acelui pamant.
drept de preemtiune aveti la cumparare.
Aveti drept de preemtiune in cazul in care CL aproba vanzarea terenului. Nu sunt obligati sa vanda terenul. Va trebui sa ii convingeti.
Imi puteti spune va rog care este cadrul legal al acestui drept de preemtiune? Eu stiam ca a mai ramas in legislatia noastra doar dreptul de preemtiune prevazut de codul silvic.
Art. 123. - (1) Consiliile locale si consiliile judetene hotarasc ca bunurile ce apartin domeniului public sau privat, de interes local sau judetean, dupa caz, sa fie date in administrarea regiilor autonome si institutiilor publice, sa fie concesionate ori sa fie inchiriate. Acestea hotarasc cu privire la cumpararea unor bunuri ori la vanzarea bunurilor ce fac parte din domeniul privat, de interes local sau judetean, in conditiile legii.
(2) Vanzarea, concesionarea si inchirierea se fac prin licitatie publica, organizata in conditiile legii.
(3) Prin derogare de la prevederile alin. (2), in cazul in care consiliile locale sau judetene hotarasc vanzarea unui teren aflat in proprietatea privata a unitatii administrativ-teritoriale pe care sunt ridicate constructii, constructorii de buna-credinta ai acestora beneficiaza de un drept de preemptiune la cumpararea terenului aferent constructiilor. Pretul de vanzare se stabileste pe baza unui raport de evaluare, aprobat de consiliul local sau judetean, dupa caz.
(4) Proprietarii constructiilor prevazute la alin. (3) sunt notificati in termen de 15 zile asupra hotararii consiliului local sau judetean si isi pot exprima optiunea de cumparare in termen de 15 zile de la primirea notificarii.

L 215/2001- a administratiei publice locale

Alte discuții în legătură

Obtinere drept de proprietate de proprietarul cladirii de deasupra terenului eagle_free eagle_free Buna ziua. As dori si eu o indrumare in legatura cu o problema referitoare la un teren, proprietate a primariei. Situatia se prezinta in felul urmator: Un ... (vezi toată discuția)
Transmiterea concesiunii lucasamuel lucasamuel O persoana a concesionat de la primarie o parcela de teren pe care a construit o casa. Mi-a vandut casa si terenul intocmind un act de mana. Ulterior a ... (vezi toată discuția)
Este legala concesionarea unui teren in litigiu? eugen82 eugen82 Speta este urmatoarea: Am chemat primaria (sectorul prin primar) in judecata pentru desfiintarea abuziva a unei constructii autorizate aflate pe domeniul ... (vezi toată discuția)