avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se imparte un apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se imparte un apartament

In urma decesului socrului meu, apartamentul in care locuiesc ar trebui impartit, dupa cum stiu, intre fratii sotiei(inclusiv ea) si soacra-mea. In eventualitatea vanzarii-cumpararii apartamentului, cum se face impartirea acestuia? Ce cota parte din valoare revine fiecaruia? Mentionez ca sotia si fratii ei sunt in numar de cinci.
Cel mai recent răspuns: cashu , utilizator 18:15, 8 Noiembrie 2007
Daca apartamentul a fost cumparat de socru si soacra in timpul casatoriei, atunci in masa succesorala intra 1/2 din apartament (daca era doar al socrului intra intreg).

Din masa succesorala, sotia supravietuitoare (soacra) ia 1/4 si restul de 3/4 se imparte in mod egal intre copii...
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2007
romascanu, moderator
Multumesc foarte mult pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cordun cordun buna ziua am si eu o nelamurire. Apartamentului in care locuiesc a fost cumparat in 1997 si sunt trecuti ca proprietari socrul si sotul meu. locuim in ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament cristinaiasi cristinaiasi Buna seara. Am ceva nelamuriri referitoare la succesiunea unui apartament cu 3 camere din Iasi, al socrilor mei. Situatia este astfel : apartamentul cu 3 ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata ursu67 ursu67 Buna ziua , in cazul decesului tatalui ,in cazul in care exista doi fii si mama ,as dori sa aflu cat ii revine fiecaruia , masa succesorala constand intr-un ... (vezi toată discuția)