avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... De ce am nevoie pentru confectionarea si ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

De ce am nevoie pentru confectionarea si comercializarea produselor de artizanat

Buna seara, am o pasiune pentru confectionarea produselor de artizanat si de ceva timp m-am gandit sa transform totul intr-o mica afacere. Mentionez ca nu am nici un curs de calificare in domeniu, dar am cunostintele necesare pentru a intocmi lucruri cat mai interesante.

Intrebarea pentru care cer ajutorul dvs este: De ce am nevoie pentru a putea confectiona in propria gospodarie si pentru a comercializa aceste lucruri de artizanat din punct de vedere legal si fiscal!?

Comercializarea as vrea sa o fac mai mult prin cardul unui site de prezentare dar si in diverse targuri de profil.

Eu m-am gandit la un PFA cu norma de venit, sa fie totul cat mai usor din punct de vedere contabil, dar nu stiu daca se poate. Am mai auzit si despre o forma a mesterilor populari, dar nu am gasit informatii concludente despre asta!

As dori sa fie o forma cat mai simpla, fara multa contabilitate si evidente, nu ma intereseaza cheltuieli deductibile sau celelalte forme, ma intereseaza doar sa fiu legal si sa platesc impozit si alte taxe care se impun.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:18, 6 Septembrie 2010
Producerea si-sau comercializarea de obiecte de artizanat: 1629, 2341
1629:Fabricarea altor produse din lemn,fabricarea articolelor din pluta, paie si din alte materiale vegetale impletite
2341: Fabricarea articolelor ceramice pentru uz gospodaresc si ornamental
Depinde de judet, codurile astea doua sunt la norma de venit in Cluj.
De cel putin trei ani exista un proiect de lege privind mestesugurile, dar din pacate inca nu a iesit pe piata. Momentan puteti sa va desfasurati activitatea ca persoana fizica autorizata daca lucrati singur(a) sau daca doriti sa aveti pana la 5 angajati pentru un atelier mestesugaresc de exemplu, puteti infiinta o intreprindere individuala. Contabilitatea este in partida simpla la ambele forme. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe coduri caen Ioanaeu Ioanaeu Buna, as dorii sa-mi infintez un PFA cu produse handmade, artizanale. Am gasit mai multe coduri care m-ar interesa, avand in vedere ca produsele handmade din ... (vezi toată discuția)
Ce coduri trebuie sa activez pentru confectionare de bijuterii si diferite decoratiuni? vferi vferi Buna ziua, Pentru confectionarea de bijuterii si decoratiuni din diferite materiale ce coduri CAEN trebuie activate? In momentul de fata am activate ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen se potriveste pentru productia de bricheti sorinctp sorinctp Doresc sa infiintez o linie de productie de bricheti. Materia prima folosita pentru fabricarea brichetilor este rumegusul si materiale lignocelulozice. Ce cod ... (vezi toată discuția)