avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale VAND MASINA CU 1 LEU
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

VAND MASINA CU 1 LEU

am un contract de vanzare cumparare prin care S.C. vinde lui x pers fizica o masina cu pretul de 1 leu.

cum justific eu ca nu are voie???
scrie ceva in codul fiscal ca nu ai voie sa suevaluezi bunurile mobile??
primesc amenda de la fisc?
Cel mai recent răspuns: Cretu Mihaela , utilizator 13:25, 19 Martie 2022
1. din p de vedere juridic la vanzare -cumparare pretul este un element esential. Pretul trebuie sa fie exprimat in bani, sa fie real, sa fie serios. In cazul in care pretul este derizoriu tranzactia se transforma in donatie. (SC au ca scop crearea de profit asa ca donatiile se pot face doar respectand normele pentru sponsorizare)
2. din p de vedere fiscal bunurile unei societati nu pot fi vandute cu pret inferior valorii contabile (doar in cazuri exceptionale cu respectarea normelor).
vand masina? cu un leu?
De ce trebuie sa justifici ca nu are voie ?
Una dintre cerintele pretului ptr a fi valabil este ca trebuie sa fie REAL si SERIOS, ceea ce in cazul de fata nu prea se intampla
De ce scrie în contractul de instrainare-dobândire a unui mijloc de transport pret 1 leu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportul admis de instanta? Doncean Doncean Seriozitatea preţului depinde de existenţa unei proporţii între cuantumul preţului fixat de părţile contractante şi valoarea reală a bunului vândut. (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare anca1898 anca1898 Buna ziua. Doresc sa cumpar de la unchiul meu o casa la tara evaluata dupa grilele notriale in jur de 5o de mii de euro. Deoarece l-am ajutat mult si nu i-am ... (vezi toată discuția)
parintii dețin o casa( parter+etaj 1+etaj 2+pod) ... Corina271 Corina271 Buna ziua! Parintii dețin o casa( parter+etaj 1+etaj 2+pod) și vor sa lase toata casa fratelui meu cred ca prin donație iar eu sa nu primesc nimic. Noi ... (vezi toată discuția)