avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

pot trece un bun (masina) pe numele altei persoane dupa divort, daca bunul a fost obtinut in timpul casatoriei , fara ca fosta sotie sa mai poata sa-mi ia bunul respectiv ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:25, 6 Septembrie 2010
Fosta sotie va face dovada dobandirii bunului in timpul casatoriei si va solicita impartirea acestuia, indiferent in mana cui s-ar afla. Daca nu va putea lua bunul, va primi cu siguranta procentul ei din valoarea de circulatie a bunului.
Bunul fiind dobandit in timpul casatoriei este un bun comun.
legal nu va permite legea.
Avand in vedere ca autoturismul este achizitionat in timpul casatoriei si face parte astfel din categoria bunurilor comune, prin urmare sotia poate formula impotriva dvs. o plangere intemeiata pe dis. art.210 c.pen.-furtul intre soti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunurile comune petrisor Ion Ciprian petrisor Ion Ciprian daca in timpul casatoriei este achizitionat un autoturism, bunul nu este considerat comun daca pe certificatul de inmatriculare este trecut numai unul dintre ... (vezi toată discuția)
Totul despre divort cu minor  ionel daniel ionel daniel in timpul actiuni de divort sotia mea a instrainat un bun comun *masina in cazul meu* fara consimtamantul meu! vreau sa stiu daca este legal si daca nu cum ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati luminitavingan luminitavingan Am divortat de curand, nu am facut partajul. Apartamentul in care locuiesc e al meu provenit dinaintea casatoriei. in timpul casatoriei am facut un credit ... (vezi toată discuția)