avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog sa ma ajutati
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog sa ma ajutati

Am divortat de curand, nu am facut partajul. Apartamentul in care locuiesc e al meu provenit dinaintea casatoriei. in timpul casatoriei am facut un credit pentru a cumpara o masina (creditul a fost initial pe numele sotului, dar ca acesta sa nu aibe rate si sa poata achizitiona o garsoniera am trecut creditul pe numele meu), iar acum platesc singura ratele, el refuzand sa mai contribuie la rate (masina o foloseste doar el) pe motivul ca nu are banisi ca el a muncit la mine in casa iar masina e a lui si ce a muncit in casa e al meu. vreau sa stiu ce pot sa fac sa imi primesc si eu dreptul la masina. mai am o problema, garajul pe care el avem e inchiriat de la primarie insa contractul e pe numele lui. Eu pot folosi acel garaj? in prezent e gol nu e folosit. Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 17:28, 25 August 2009
MASINA E BUN COMUN CA SI GARAJ. IN ORICE CAZ TREBUIE DESCHIS PROCES DE PARTAJ.
fara partaj si fara acordul lui eu nu pot folosi masina sau garajul ?
In cadrul actiunii de partaj se va hotara cui va fi atribuita in natura masina iar in subsidiar, daca aceasta va fi atribuita catre dvs., puteti solicita si atribuirea beneficiului contractului de inchiriere a garajului, urmand a plati sulta (c/v contributiei acestuia la dobandirea bunului) fostului sot.
Puteti de comun acord cu fostul sot sa faceti un partaj de folosinta a bunurilor amintite, de exemplu o saptamana folositi dvs. masina, o saptamana fostul sot, pentru egalitate de tratament, sa zicem! Era doar o idee, pentru ca din cate am inteles nu prea exista comunicare sau intelegere dar cine stie...poate merita incercat:happy:
Va multumesc mult, am incercat sa stabilesc cu el o perioada de folosinta insa raspunsul a fost: lasa-ma sa folosesc si eu apartamentul ca este si munca mea in el, ma ameninta ca vinde masina cu un contract datat in timpul casatoriei, de aceea nu stiu ce sa fac. va multumesc inca o data din suflet.
Depuneti o actiune de partaj si in aceeasi zi solicitati eliberarea unui certificat de grefa din care sa rezulte ca masina (treceti toate datele de identificare ale acesteia) se afla in litigiu, apoi puneti interdictie de instrainare la Administratia financiara.
Precizati fostului sot ca "antedatarea unui inscris" ar putea intruni elementele constitutive ale infractiunii de fals si uz de fals , eventual in concurs cu infractiunea de "furt intre soti" (art.210 C.pen.)-dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua... ionutgcalin ionutgcalin am si eu o problema cu fosta sotie..momentan suntem in partaj..ea locuieste in apartamentul bun comun..se foloseste de toate bunurile din casa..eu am plecat ... (vezi toată discuția)
Divort cu credite divada divada buna ziua, dupa 25 de ani de casnicie vom ajunge la divort, dar la momentul actual am un credit de nevoi personale de 360milioane doar pe numele meu - sotul ... (vezi toată discuția)
Partajul creditelor bancare la divort pikusz pikusz am o prietena f apropiata, care se zbate de 9 luni intr-o casatorie falsa, fiind anuntata de sot ca si-a gasit sufletul pereche ( a treia in timpul casatoriei ... (vezi toată discuția)