avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul creditelor bancare la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul creditelor bancare la divort

am o prietena f apropiata, care se zbate de 9 luni intr-o casatorie falsa, fiind anuntata de sot ca si-a gasit sufletul pereche ( a treia in timpul casatoriei lor). Au in comun un copil minor, si un credit bancar pe casa in care stau + pe masina, 34000 euro. Casa e din aceea ,, la cheie", creditul de fapt fiind initial pt casa. Exista posibilitatea unui divort cu un partaj : ea renunta la casa+masina in totalitate, dar sa nu mai fie obligata nici la plata creditului ramas? pretul casei la cumparare a fost cca.75000euro. va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:26, 5 Ianuarie 2011
la partaj, poate cere ca masina si casa sa fie atribuite sotului si tot acesta sa plateasca ratele. veti cita si banca, daca nu obtineti un acord in prealabil pt ca sotul sa preia ratele.
daca nici sotul nu doreste bunuriel, se vand cu acordul creditorului, iar suma de plata ramasa (daca va exista ), va fi in continuare platita de amandoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Adrianapoto Adrianapoto Bună, Am divorțat de soțul meu de curând. Anul trecut am achiziționat cu prima casa un apartament împreună cu sotul meu în acel moment. A fost luat ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati luminitavingan luminitavingan Am divortat de curand, nu am facut partajul. Apartamentul in care locuiesc e al meu provenit dinaintea casatoriei. in timpul casatoriei am facut un credit ... (vezi toată discuția)
Partaj partial dupa divort cu apartament ipotecat GAZACHE48 GAZACHE48 Buna ziua.Avem un credit ipotecar pe apartamentul cumparat in CHF cu amandoi sotii creditori.De 3 ani sotia locuieste cu copilul in apartament,fara a plati ... (vezi toată discuția)