am o prietena f apropiata, care se zbate de 9 luni intr-o casatorie falsa, fiind anuntata de sot ca si-a gasit sufletul pereche ( a treia in timpul casatoriei lor). Au in comun un copil minor, si un credit bancar pe casa in care stau + pe masina, 34000 euro. Casa e din aceea ,, la cheie", creditul de fapt fiind initial pt casa. Exista posibilitatea unui divort cu un partaj : ea renunta la casa+masina in totalitate, dar sa nu mai fie obligata nici la plata creditului ramas? pretul casei la cumparare a fost cca.75000euro. va multumesc
la partaj, poate cere ca masina si casa sa fie atribuite sotului si tot acesta sa plateasca ratele. veti cita si banca, daca nu obtineti un acord in prealabil pt ca sotul sa preia ratele.
daca nici sotul nu doreste bunuriel, se vand cu acordul creditorului, iar suma de plata ramasa (daca va exista ), va fi in continuare platita de amandoi.
Partaj
Adrianapoto
Bună,
Am divorțat de soțul meu de curând.
Anul trecut am achiziționat cu prima casa un apartament împreună cu sotul meu în acel moment. A fost luat ... (vezi toată discuția)