avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme imputernicire ruda apropiata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme imputernicire ruda apropiata

Buna ziua,
Sunt pus intr-o situatie delicata si trista ... nu stiu exact cum sa o tratez.
Am un membru al familiei care a avut un accident vascular, fiind partial paralizat, nu se poate deplasa si fara foarte mari sanse in viitor ....
Are o societate comerciala in care este actionar unic si o pensie care trebuie sa le preiau.

M-am interesat si am gasit doua alternative :
- procura notariala dar am inteles de la notar ca in cazul unui accident vascular,
in care nu se poate spune cu certitudine daca persoana este constienta orice
procura/imputernicire este nula sau nu are valabilitate.
- "imputernicire" de la autoritatea tutelara, "curator", unde aici mi se poate oferi in prima instanta pentru pensie/posta si apoi ... ?!? pentru reprezentare juridica. Este adevarat ?

Doresc sa preiau firma "juridic" sau sa o pot reprezenta neconditionat juridic si sa pot ridica pensia.

Ce solutii am in aceasta situatie ?
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
drasta, utilizator
Cel mai recent răspuns: LILIANA FLEANCU , Consilier juridic 19:20, 7 Septembrie 2010
e preferabil sa alegeti cea de-a doua varianta.
Deveniti curator.
Puteti intreprinde orice actiune sau sa luati orice decizie in avantajul si protejarea drepturilor precum si a patrimoniului persoanei fara capacitate de exercitiu.
Nu puteti face insa acte de dispozitie ( de exemplu: vinderea imobilului) asupra patrimoniului.
Ok.

Dar in cazul firmei cred ca ar mai usor daca as putea sa cumpar partile sociale in totalitate sau partial.
Se poate ? Exista temei legal sau portite in acest caz ? ... avand in vedere ca sunt unicul mostenitor si nu exista nici un alt act/persoana care sa schimbe asta ... ?
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
drasta, utilizator
Exista posibilitate. Va cesioneaza partile sociale chiar si toate, incheiati Actul aditional cu modificarea Actului constitutiv al societatii. Daca este in imposibilitate de a se delplasa cedentul(ruda la O.R.C.) chemati un notar la domiciliu pentru cesiune si cereti intocmirea unei procuri generale si pentru alte situatii si o procura speciala pentru efectuarea tuturor demersurilor pana la intrarea in vigoare a mandatului de administrator.
Atenti! Actul de cesiune nu este obligatoriu sa fie autentificat (se taxeaza la valoare), il intocmeste norarul, il semnati ambii in fata acestuia si sa ii dea data certa. Este indeajuns. Cu procura speciala continuati declansarea procedurii la ORC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare societate florentyna florentyna Buna ziua! Am si eu o stuatie pe care nu stiu sa o abordez. Asociatul unic al unei sicietati vrea sa cesioneze societatea unei alte societati. Societatea ... (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale francumihaela francumihaela buna ziua!O societate comerciala nou infiintata cu doi asociati si adiministratori in acelasi timp. Cei doi lucreaza in spatiul UE. A treia persoana este ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! O firma cu 2 asociati, din care unul este si administrator, cesioneaza partile sociale unei alte persoane care va avea calitatea de asociat unic si ... (vezi toată discuția)