avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare

buna ziua, am si eu o intrebare cu privire la reabilitare. in feb.2009 am avut o condamnare de 3 luni cu suspendare... as vrea sa stiu daca se poate dupa ce perioada imi voi putea scoate cazierul curat
Cel mai recent răspuns: Av. Marian Bîrlădeanu , Avocat 11:13, 7 Septembrie 2010
Verificati in sentinta penala care este termenul de incercare
si atunci reveniti ca sa aflati cand puteti formula actiune
de constatare a reabilitarii de drept.
din cate aminteles eu de la avocat,perioada de incercare este de 2 ani jumate
Termenul dvs. de incercare este de 2 ani si 3 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare- el se compune din cuantumul pedepsei plus o perioada de 2 ani prevazuta de art 82 al. 1 c.pen.
cazierul va fi curat dupa trecerea termenului de 2 ani si 3 luni, in cazul in care nu veti mai savarsi o alta fapta penala...iar reabilitarea se cere in instanta dupa trecerea termenului mentionat anterior
Daca condamnatul in termenul de incercare nu a savarsit o alta infractiune si nici nu a intervenit revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei , el este reabilitat de drept.
Reabilitarea de drept trebuie sa fie operata in cazier la implinirea termenului de incercare daca nu au intervenit situatiile de mai sus.
Numai in cazul care se constata ce desi conditiile reabilitarii de drept au intervenit dar condamnarea apare in continuare in cazier, atunci este necesara investirea instantei cu o actiune avand ca obiect constatarea intervenirii reabilitarii de drept.

Alte discuții în legătură

In ce termen sunt reabilitat de drept? gaby1988 gaby1988 in iunie 2009 am fost condamnat la 3 luni de inchisoare cu suspendare si 2 ani si 3 luni de incercare pentru conducere fara permis.va rog sa imi spuneti cand o ... (vezi toată discuția)
Reabilitare, examen pentru un nou permis de conducere lliviu lliviu :((am o condamnare de 5 luni cu suspendare pentru ca am condus sub inflenta alcoolului. au trecut vreo 2 ani si 2 luni de la condamnare. atunci mi-au anulat si ... (vezi toată discuția)
Buna seara! despre reabilitare Emilian88 Emilian88 Am fost condamnat la 2 ani cu suspendare si un termen de incercare de 4 ani,decizia definitiva a fost pe 1/02/2010. Intrebarea mea este daca pot face cererea ... (vezi toată discuția)