avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare

buna ziua, am si eu o intrebare cu privire la reabilitare. in feb.2009 am avut o condamnare de 3 luni cu suspendare... as vrea sa stiu daca se poate dupa ce perioada imi voi putea scoate cazierul curat
Cel mai recent răspuns: Av. Marian Bîrlădeanu , Avocat 11:13, 7 Septembrie 2010
Reabilitarea este una de drept (in acest sens va puteti adresa fie instantei de judecata , fie IPJ-ului ) dupa scurgerea termenului de incercare , compus din pedeapsa aplicata ( 3 luni ) si termenul de 2 ani .
Sa platiti cheltuielile judiciare si sa faceti , prin inscrisuri ( in instanta , cu un martor ) dovada bunei conduite.
Dovada bunei conduite nu trebuie facuta in cazul reabilitarii de drept ; este suficient sa mergeti , dupa implinirea termenului aratat de colegi , la IPJ cu hotararea definitiva(de la data ramanerii definitive a hotararii se calculeaza termenul) IPJ-ul urmand sa va elibereze fisa de cazier curata.
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
Av. Marian Bîrlădeanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce termen sunt reabilitat de drept? gaby1988 gaby1988 in iunie 2009 am fost condamnat la 3 luni de inchisoare cu suspendare si 2 ani si 3 luni de incercare pentru conducere fara permis.va rog sa imi spuneti cand o ... (vezi toată discuția)
Reabilitare, examen pentru un nou permis de conducere lliviu lliviu :((am o condamnare de 5 luni cu suspendare pentru ca am condus sub inflenta alcoolului. au trecut vreo 2 ani si 2 luni de la condamnare. atunci mi-au anulat si ... (vezi toată discuția)
Buna seara! despre reabilitare Emilian88 Emilian88 Am fost condamnat la 2 ani cu suspendare si un termen de incercare de 4 ani,decizia definitiva a fost pe 1/02/2010. Intrebarea mea este daca pot face cererea ... (vezi toată discuția)