Va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarele, daca se poate:
1. Daca in iunie 2010 partile sociale au fost cesionate integral unei alte persoane, cine raspunde in fata organelor de control pentru datoriile firmei?
2. Copii dupa actele de cesiune se depun si la AFP? Unde scrie? Care este baza legala?
Asa ar fi normal ca fiecare administrator sa raspunda pentru durata mandatului sau. Dar atunci ce rost ar mai fi avut aceasta OUG 54/2010? Va spun din practica...nu unul, poate zeci de cazuri de acte bine ticluite am vazut. De exemplu in cuprinsul hotararii se trecea o formula ,,magica'' - Dobânditorul părţilor sociale a luat act în mod concret despre situaţia economică şi juridică a societăţii, a analizat cu atenţie întreaga documentaţie contabilă a societăţii, având deplina reprezentare a datoriilor şi creanţelor societăţii, pe care şi le asumă. De asemenea, declară că la momentul semnării prezentei, a intrat în posesia efectivă a tuturor documentelor contabile ale societăţii, ale ştampilelor societăţii şi actelor originale ale acesteia, urmând a continua activitatea societăţii cu respectarea legislaţiei în vigoare.
Daca se ajungea la instanta va asigur ca situatia este discutabila...
Sa auzim de bine!
Cesiune parti sociale
gabi1
Buna seara,
As dori sa stiu daca pentru cesionarea partilor sociale ale unui SRL care nu are datorii la bugetul statului este necesar control si aviz de la ... (vezi toată discuția)