avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Se depun acte ale cesiunii si la Administratia ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Se depun acte ale cesiunii si la Administratia Finaciara?

Buna ziua,

Va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarele, daca se poate:
1. Daca in iunie 2010 partile sociale au fost cesionate integral unei alte persoane, cine raspunde in fata organelor de control pentru datoriile firmei?
2. Copii dupa actele de cesiune se depun si la AFP? Unde scrie? Care este baza legala?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:35, 7 Septembrie 2010
declaratia 050 se depune la anaf,care trebuie sa o aveti de la cel caruia i-ati cesionat societatea
chiar daca se preia prin cesiune, fiecare administrator va raspunde pentru datoriile acumulate pe durata mandatului sau, daca se ajunge la insolventa!
Asa ar fi normal ca fiecare administrator sa raspunda pentru durata mandatului sau. Dar atunci ce rost ar mai fi avut aceasta OUG 54/2010? Va spun din practica...nu unul, poate zeci de cazuri de acte bine ticluite am vazut. De exemplu in cuprinsul hotararii se trecea o formula ,,magica'' - Dobânditorul părţilor sociale a luat act în mod concret despre situaţia economică şi juridică a societăţii, a analizat cu atenţie întreaga documentaţie contabilă a societăţii, având deplina reprezentare a datoriilor şi creanţelor societăţii, pe care şi le asumă. De asemenea, declară că la momentul semnării prezentei, a intrat în posesia efectivă a tuturor documentelor contabile ale societăţii, ale ştampilelor societăţii şi actelor originale ale acesteia, urmând a continua activitatea societăţii cu respectarea legislaţiei în vigoare.
Daca se ajungea la instanta va asigur ca situatia este discutabila...
Sa auzim de bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale alin_bv alin_bv Buna ziua Spuneti-mi va rog se mai poate face cesiunea de parti sociale ale unei societati cu datorii la stat ? Daca da, pana cand ? Conform OUG am ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale gabi1 gabi1 Buna seara, As dori sa stiu daca pentru cesionarea partilor sociale ale unui SRL care nu are datorii la bugetul statului este necesar control si aviz de la ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale scorus69 scorus69 buna seara am si eu o intrebare intr-un srl cu asociat unic in care doreste sa intre al 2-lea asociat prin cedare de p.s 50% , cesiunea la Registrul ... (vezi toată discuția)