De curand am aflat ca figurez la I.T.M. cu contract de munca , contract pe care nu l-am vazut , nu l-am semnat , nu stiu ce contine.Cei de la I.T.M. m-au sfatuit sa cer o copie la societatea la care lucrez. Am cerut dar mi s-a raspuns evaziv ca voi obtine o copie , copie pe care nu am obtinut-o , de aceea apelez la ajutorul dvs. de a ma sfatui ce pot sa fac.Este posibil ca un contract sa fie inregistrat la I.T.M. fara semnatura angajatului?
Probabil ca altcineva ( din cadrul firmei) a semnat contractul in locul dumneavoastra, desi nu e nici normal, nici legal sa se intample asa.
Daca nu veti primi contractul in urma solicitarii verbale, solicitati in scris ( depuneti o cerere la secretariat/registratura si cereti numar de inregistrare) firmei sa va puna la dispozitie un exemplar din contractul dvs. de munca - in original. CIM se incheie in 3 exemplare - 1 angajat, 1- angajator, 1- ITM.
:)
Sau o actiune in instanta prin care solicitati obligarea angajatorului sa va comunice un exemplar original de pe c.i.m. incheiat cu dvs si inregistrat la ITM.